Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12040213 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Валя: Бог ми спаси живота!

Заспал шофьор на камион едва не ме уби, след това написах песен за дъщеря ми

"Заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя! В момента живея своя втори живот."

Това сподели в откровен разговор с "България Днес" фолкпевицата Валя. Изпълнителката на вечните хитове "Ще горя" и "Минало си ти" живее втори живот, в който духовното се извисява над материалното и преоткрива повелите на вярата във всяко свое действие, след като едва не губи живота си.

Реклама

"Заедно с моя шофьор се прибирахме от едно участие в Пловдив, когато щяхме да бъдем помлени от камион. Шофьорът на товарния автомобил заспиваше на волана и щеше да ни отнесе. Всичко се случи за секунди и си представих как животът ни приключва. Но Бог беше с нас и ни спаси", разказва за инцидента изпълнителката.

Напук на уплаха Валя намира утеха в музиката и започва да пее своите стари песни в колата. Така след инцидента със свито сърце се прибира у дома, където ражда своя нов хит "Дъще моя".

"След като се прибрах, реших, че имам нужда да се изкъпя, за да отмия тази отрицателна енергия от случилото се. Докато бях по душа, изведнъж започнах да си тананикам музиката на новата ми песен. Веднага се родиха и няколко акорда в главата ми, след което дойде и текстът", споделя Валя. По нейни думи това е четвъртата й авторска песен по музика, но никога преди това не е писала текст. Изпълнителката вярва, че след като Господ й дава шанса да живее втори живот, я дарява и с песен, която да посвети на своята 15-годишна дъщеря.

"С усмивка си спомням за песента на Севдалина и Валентин Спасови "Сине, сине". Когато я чух за пръв път, си казах, че ако Бог ме дари един ден с дъщеря, искам по същия начин да посветя песен на нея. Мечтаех да го направя за прекрасната ми Мария, но никога не намирах правилните думи. Мисля, че точно в тази ситуация, в която щях да загубя живота си, дойде моментът да осъществя този мой блян и да оставя нещо за детето ми", емоционално разказва пред вестника изпълнителката, която включва фолклорни мотиви в песните си. По думите й дъщеря й с усмивка приела идеята за песента, но желанието й било наистина да я опише такава, каквато е. Именно затова в песента Валя пее:

"Дъще, ти моя добра, светла си като зора,

Вятъра в косите, слънцето в очите, топлиш майчина душа

Дъще, ти моя добра, имай и ти дъщеря,

Топлина да дава, обич да раздава и рода да продължи".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама