Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12051260 www.bgdnes.bg

Стефан Илчев напуска България като Зуека

Имитаторът на Лили Иванова обиден на родината, прави кариера в Италия

Имитаторът на Лили Иванова напуска обиден България! Точно като Зуека, Стефан Илчев не вижда промяна у нас. Стяга куфарите и заминава за чужбина. Илчев вече е в Италия, където смята, че ще се развива много повече.

"Музиката в България се е превърнала в нещо, а не в изкуство. Създавам авторска песни, на това съм се посветил в последните 4-5 години много активно. Но се появяват нови имена. Популяризират се, без да правят кой знае какво. Лансират се от медиите. Телевизиите се борят за рейтинг, но не си дават сметка, че и възпитават", започна разказа си Илчев.

Реклама

Стефан нашумя в България с имитациите си на великата Лили Иванова. По-късно спечели тв формата "Като две капки вода".

Музикантът е огорчен, че въпреки труда си в България не му се дава шанс.

"Несправедливо е спрямо работата ми. Не влизам в плейлиста на българска родна телевизия. Не правя шедьовър, но... В чужбина ме харесват, а у нас не ми дават шанс. Ставало ми е неприятно, че не ме включват в класации, номинации. Много пъти ми е минавала мисълта да се откажа. Питал съм се защо го правя, след като оставам неудовлетворен. Не искам да давам пари, за да ми се върти музиката. Ако го правя, излиза, че все едно го правя за хоби", казва още Илчев.

Чашата на търпението у Стефан е преляла отдавна. Той със зъби и нокти се опитва да успее, но...

"С кого да се състезавам? С хората, които хвърлят салфетки? Има и друга музика в България. Трябва да й се дава шанс. Искам развитие, а в България не го получавам. Вече съм на 40, а още ме представят из медиите като "млад поп изпълнител"?! Не, че съм възрастен, но е обидно. От 15 години създавам авторска музика и все още ме пишат, че съм млад певец и автор, а съм на 40 г. Трябва ли да стана на 70 г., за да имам концерт", пита роденият в Бургас музикант.

Новото местонахождение на Илчев - Италия, не е случайно. Прапрадядото на музиканта е от Ботуша. Стефан дори носи името му.

"Преди да си замине баща ми от този свят, винаги ми казваше: "Италия е твоето място". В последните месеци получавах много сигнали и знаци, че всичко е свързано с тази страна", споделя имитаторът на Лили Иванова.

Въпреки че напуска родината, Стефан е категоричен, че не се отказва от България.

"Имам какво още да дам на българската музика. Скоро ще запиша нова версия на песен на Васил Найденов. Музиката е на Стефан Димитров. И двамата са я чули, харесали са я", завърши Илчев.

Реклама
Реклама
Реклама