Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12159244 www.bgdnes.bg

Ученикът на Ламбо Свежен Младенов: Бог ме спаси от дрогата!

Дишах лепило, никога не съм злоупотребявал с опиати

"Истината е, че никога не съм злоупотребявал с опиати. Не пия, но дишах като тийнейджър лепило, което вземахме от циганчетата край църквата "Света Неделя". Това си беше нормално за времето. Беше по-скоро някаква тъпотия, добре че не се пристрастих, защото можех да продължа. Но Господ ме спаси." Това казва с днешна дата актьорът Свежен Младенов, който е един от главните герои във филма "Чума", който ще видим през есента. Снимките приключиха само преди дни в "Бояна филмс". "Сценарият е на Боян Биолчев, а режисурата на Иван Владимиров. Аз играя чорбаджи Юрдан, който се връща от Божи гроб заедно с 20-годишния си син Йоно с намерението да го ожени за едно прекрасно момиче. Но достига вестта, че по неговите земи е плъзнала страшна чума, която после влиза не само в селото, но и в дома му и го засяга много лично. Удоволствие е да си партнирам с млади хора от НАТФИЗ, сюжетът е интересен", разказва Свежен.

47-годишният актьор с днешна дата няма зависимости, дори не пие и не пуши. Отрезвяването след дишането на лепило при него дошло, след като брат му претърпял инцидент - скочил от петия етаж и изпаднал в кома. "Той е седем години по-голям от мен. Като деца живеехме до Северния парк и обичахме да скачаме през прозореца от втория етаж и да се хванем за едно борче. И брат ми на някакъв купон на Орлов мот се показал през капандурата на тавана и решил да скочи до дървото отпред, но не успял, защото дървото се оказало фиданка. В болницата на два пъти е щял да умре. Вторият път, защото му бяха прегледали сърцето и имаше кръвоизлив. Когато се свести, започна да ни говори за Бог. Така цялото ни семейство станахме вярващи, а аз спрях с наркотиците. След това почнах да ходя в евангелска църква", споделя Свежен.

Реклама

Два последователни пъти той кандидатства в НАТФИЗ, но не го приемат. Третият път влиза в класа на Стефан Данаилов. "Той искаше от нас да сме себе си, да не играем роли, много го обичах", казва Свежен.

В личния си живот актьорът е женен за танцьорката Ани, която е от "Фънки мънкис". "Вече 18 години сме заедно. Дъщерята Вяра е на 11, гимнастичка е, а синът ни Йоан е на 6 и той танцува", каза гордият татко.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама