Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12565844 www.bgdnes.bg

Бурята в Бургас влязла и в домовете, изтръгвала врати, чупила прозорци (Видео, снимки)

Бургас обезобразен след мощния ураган

Невиждана досега буря се развилня в Бургас този следобед. 

 

Мощният ураган успял да счупи кухненския прозорец на апартамент на бургазлия и изтръгнал вътрешната врата на помещението, след което нанесъл щети и в хола. Силните порови на вятъра на места достигнали 100 км/ч. 

Реклама

Хората се уплашили, че ги е ударил тайфун и е настъпил апокалипсис. Живущите по горните етажи толкова силно усещали люлеенето на блоковете от зверския вятър, че от страх слизали надолу, разказаха читатели на "24 часа".

Граждани на морския град разказват, че някои от сградите изглеждат като след война. Ураганът е изтръгнал изолацията на саниран блок в ж.к. "Славейков". По улиците и алеите в парка са разпръснати парчета от нея и множество стиропор. 

 

Бруталният вятър изкоренил вековни дървета, огънати са билбордове до земята като пластилин. Изпочупени са прозорци на коли, паднали са трафопостове, пътните знаци и рекламни табели са изтръгнати от земята. Огромни дървета са препречили големи булеварди и са затиснали автомобили.

Липсват дрехи от просторите по терасите на живущите в града. Комарници са изтръгнати от прозорците и са разпилени по улиците.

"Щетите са огромни. Ще има адски много работа. Вероятно може и да се търси помощ от екипи от съседни градове", коментират бургазлии. 

Публикувахте от Lesechka Shuraleva в Събота, 17 септември 2022 г.

Публикувахте от Ina Ilieva в Събота, 17 септември 2022 г.
Реклама
Реклама
Реклама