Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12692729 www.bgdnes.bg

Гроши от първия "Биг брадър": Бих сe продал, ако има кой да ме купи

Да гласуваш е като да наденеш кирливите гащи обратно след баня

Кой е той?

Светлан Шевров-Гроши е един от най-известните брадъри у нас. Той прекрачва прага на първия сезон на Големия брат през далечната вече 2004 година.

В сладка интернет раздумка провокирахме гологлавия сътворител на глупости Гроши от с. Костандово, общ. Велинград, на тема политика, избори и гласуване. Засега. И той бе не по-малко откровен и забавен с нас, както и отпреди години в риалити шоуто, откъдето с усмивка го помним всички. Защото пак ще се срещнем и усмихваме заедно скоро, по негови обещания.

Реклама

- Как си днес, Гроши?

- О, ами добре съм, не се оплаквам! Е, парите са малко, почти не стигат, ама стигат. А бе не мога да си купя вече вносна водка, но и нашата става.

- Какво работиш в момента?

- Еми мебели! Дърводелец съм. Правя това, откак се помня! Учих машиностроене и технология на металите в училище. Във Велинград преди имаше големи заводи, но като влязох в казармата, след година и половина като излязох, вече ги нямаше. Та затова станах по неволя дърводелец.

- Я кажи гласува ли на изборите?

- От доста години не съм гласувал. Честно казано, не знам дали изобщо имаше смисъл от тия избори! И от тези, и изобщо от всички. А бе, уж гласуваме, те се избират, после подават оставки, след това пак се връщат същите физиономии... Ми то все едно да се изкъпеш и после пак да си наденеш кирливите гащи!

- А в годините назад гласувал ли си?

- Не помня откога не съм гласувал на такъв тип избори. Иначе за местни - да. Ама то няма за кого да се гласува!

- Въпреки всичко си отишъл, кое наклони везната да идеш да гласуваш?

- Ми де да знам! Да ти кажа, щеше може би да е добре да ми купят гласа. С удоволствие бих го продал, честно! Казват, "Купуването и продаването на гласове е престъпление!". Ми тогава нека съм престъпник! Аз да си взема паричките, а да видим дали ще ме вкарат, където уж ги вкарват! Да видим тогава кой е виновен - Асан ли, дето яде баницата, или?! Това е фактор, наистина е фактор за немалко хора. Говоря ти честно!

Реклама

- Да разбирам ли, че според теб няма абсолютно никакво значение кой за кого и дали изобщо е гласувал?

- Ами да! То каквото има да става, ще става и без нас, "обикновените" хора. Аз не виждам нито един Лидер! Не виждам нито един Човек, който да си заслужава! Това са все едни и същи смешници на тая политическа сцена. Въртят се едни и същи от години. Които и да дойдат, са все палячовци! Видяхме ги всичките. И какво? Нищо! Аз харесвам скандалните палячовци и готините хора, за тях гласувам, ако има такива... Ама няма.

- Смяташ ли, че като си гласувал, нещо ще се промени?

- Не, не, не! И да гласуваш, и да не гласуваш, няма абсолютно никакво значение! Сега и с тези електронни машини мислиш, че няма да има манипулации ли? Изчакай крайните резултати и прецени! Ето, майка ми, Силвия се казва, е на 75 години и ми призна, че я е било страх, щото се е притеснявала дали е щяла да се справи с машината. И не е била единствената, няма и да бъде. Макар и според мен всички избори да са манипулирани, майка ми никога не ги е пропускала и си ходи редовно да гласува.

- А тя кара ли ти се, че не си ходил да гласуваш в годините?

- Не, не! На мен никой не може да ми държи сметка какво да правя или не правя в живота си!

Реклама
Реклама
Реклама