Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12697565 www.bgdnes.bg

Столетниците Кипра и Деян следят изкъсо политиката

*Здрав дух в здраво тяло след век живот

*Двама достолепни българи са за пример на младите

Дори и след век живот човек трябва да бъде себе си и да има своя позиция!

Двама български столетници от различни градове на страната дават пример на всички по-млади с желанието си да бъдат информирани и активни по важните за страната и света въпроси.

Баба Кипра Четинова от Батак чукна сто години през лятото и продължава да следи внимателно новините по телевизията, за да бъде в час с политическата ситуация в България и горещите точки извън страната. Този път столетницата от Родопите не гласува на изборите, възрастта й вече е доста напреднала, но се вълнува от резултатите. Има свое мнение за партиите и се надява страната ни да продължи да върви по пътя на демокрацията.

Реклама

В разговор с репортер на "България Днес", посветен на дългия й живот, баба Кипра сподели месец преди вота: "Помня всичко, акълът си ми е съвсем наред. Интересувам се много от политика и редовно ходех да гласувам. Но зрението ми отслабва, а последния път не позволиха да имам придружител. Затова на 2 октомври няма да участвам в изборите."

Деян Чаушев от Велико Търново е с две годии по-стар от Кипра, през март отпразнува 102 години в компанията на близки и приятели. Дядо Деян също се вълнува от политическите събития в нашата страна и съжалява, че не е успял да направи така, че да гласува с подвижна урна вчера. Достолепният мъж се надява партиите да съставят правителство, което да продължи промените в България. 102-годишният мъж си харесва за премиер Кирил Петков или неговия финансов министър в последното парламентарно правителство Асен Василев. "Хората трябва да поемат своята лична отговорност и всек, който има право на глас, да го използва", категоричен е Деян Чаушев. Във Велико Търново той е известен като най-стария футболен деятел, години от живота си е отдал на любимия "Етър". Освен политиката дядо Деян следи изкъсо и футбола.

"Не изпускам мач по телевизията, това ме подмладява - издава рецептата винаги усмихнатият търновец. - След "Етър" в България съм за "Левски", а във Висшата лига на Англия подкрепям отбора на "Челси". Надявам се да видя, че в нашата страна държавата и футболът вървят напред"!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама