Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12793166 www.bgdnes.bg

Четирима полицейски шефове опъвали чадър над Семерджиев

Четирима полицейски шефове са опъвали чадър над Георги Семерджиев, обвинен в убийството на две жени при тежката катастрофа на столичния бул. "Черни връх".
В доклада за разследването за осигуряването на полицейски чадър над Георги Семерджиев са посочени трима шефове на районни управления и бивш ръководител на Сектор КАТ. Това потвърдиха пред Нова телевизия от кабинета на служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. От прокуратурата към момента не дават информация, защото наблюдаващият прокурор е забранил да се издават детайли от разследването в тази му фаза.
Освен полицейските шефове преди седмици стана ясно, че са установени около 40 служители от Пътна полиция и Охранителна полиция, които са помагали през последните години на Георги Семерджиев.
Джигитът помете двете девойки Хариет Стефанович, на 26 г., и 21-годишната Христина Дилева. Кримигероят ги блъсна с джипа си със 166 км/ч. Момичетата загинаха на място. Трагедията се разигра на 5 юли по тъмна доба. След това избяга от местопроизшествието, а полицайката Симона Радева му помогна да се прибере у дома си посредством стълба. На следващия ден Семерджиев беше задържан от отряд "Кобра" в дома му и оттогава е под постоянен арест.
Разследването за катастрофата продължава, както и вътрешните проверки в структурите на МВР, които ще покажат дали още ченгета са опъвали чадър над татуирания бандит.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама