Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12815897 www.bgdnes.bg

Българската чеченка Марешка Бардем: Жертвам се за Чечня както Исус за хората

Русия разруши държавата ни, а сега мобилизира мъжете ни за война в Украйна

"Както Исус се жертва в името на хората, така и аз съм готова да жертвам моя живот в името на човечеството и благото на моите сънародници в Чечня, които минават през моя път на много насилие и унижение."

Това сподели пред "България Днес" чеченката Марешка Бардем. Еротичната моделка, която преди години бяга в България заради домашно насилие и тормоз от семейството на бившия си съпруг, станал джихадист в "Ал Кайда" според разказите на Марешка, е твърдо против мобилизирането на чеченски войници от Владимир Путин за подкрепление на руските сили в Украйна.

Реклама

Заради публичните си коментари и твърдата си позиция, както и разголените си снимки и провокативно поведение Бардем е подложена на атаки в своята родина. Пред вестника българо-чеченката разкри, че е получавала смъртни заплахи от обкръжението на чеченския лидер Рамзан Кадиров.

"Путин да ходи да си мобилизира руснаците. Защо чеченците? Това не е наша война. Не мога да повярвам как принуждават мои сънародници братя да си дават живота за Русия, която навремето унищожи половината население в Чечня и къщите ни. И за капак нещо, което никъде не е споменато и не е споделяно - депортираха ни, след като превзеха Чечня, от домовете ни", разказа Марешка.

И продължава:"Пуснах публикация в инстаграм с мнението ми за ситуацията как наши момчета се изпращат в Украйна на война и че това не е справедливо с възможност да посочат онлайн дали са съгласни, или не. Получих резултат, че чеченците също са против да ходят на война. 97% от тях са посочили, че не подкрепят мобилизацията. Но докато се намират там, те нямат правото да си изкажат мнението, защото ще бъдат отвлечени, измъчени и наплашени повече да не си отворят устата за това".

Чаровната блондинка посочва, че не познава лично Кадиров, но неин братовчед е бил от най-близката свита на чеченския лидетр.

"Казва се Муслим Осмаев, има медал за заслуги и е много уважаван и почитан. Моето истинско име не е Марешка Бардем, а Марха Умалтовна Осмаева. Заради това, което споделих, недоволството ми как може да пращат наши чеченци на чужда война, свалиха братовчед ми от правителството и спряха от работа всички мои роднини и ще им отнемат имуществата, докато не бъда премахната", разкри още Бардем-Осмаева.

Русокосата моделка споделя, че нейна позната чеченка, която се притеснява за живота й, пратила снимки и послание, публикувано в страницата на правителството Чечня в Телеграм.

Реклама

"Помоли ме да се скрия и да не рискувам моя живот и този на 8-годишния ми син Амир, тъй като не си заслужава", казва още тя.

26-годишната Марешка-Марха е родена във Варна в чеченско семейство. Само на 15 се омъжва, а на 18 ражда сина си Амир. След като бяга от Чечня обратно във Варна, става трета подгласничка в еротичния конкурс "Мис Плеймейт" през 2017-а, а година по-късно печели титлата "Секссимвол на годината". През 2019 г. е избрана за Знаменитост на годината, като през същата година участва в риалити формата "Игри на волята".

"Ожених се за беден чеченец без къща, без пари, без работа, без даже респект от чеченците към него, защото той беше детето на втора жена, която никога не се счита за респектираща, щом се жени за мъж, който има вече деца и семейство. Майката на мъжа ми постоянно ме унижаваше и критикуваше. Въпреки всичко и бедността аз го обичах и му бях вярна, докато той не се срещна с човек, който беше дошъл от войната в Сирия прострелян, и не започна да го мотивира и той да ходи на джихад. Това е истинската причина, поради която избягах от Чечня", казва българската чеченка.

И добавя: "Мъжът ми ме накара да сложа хиджаб и наистина аз спазвах всички неща, писани в Корана, защото ми се искаше да попадна в рая. Мечтаех си за този рай, защото животът за мене винаги е бил по-зле от ада. От малка съм третирана като животно и родителите ми ме караха да се чувствам грешна, защото съм родена във Варна, исках да живея като българка и да влизам в църква. Да живееш живот и да следваш неща, в които не вярваш, не искаш и не си избирал самият ти да следваш. Това е една от причините да имам 3 опита за самоубийство. Не исках да живея живота, който ми се налагаше да водя".

Тогава Марешка избягала обратно в България с пари, пратени й от приятелка от Варна, която на свой ред откраднала от сейфа на родителите си.

Реклама
Реклама
Реклама