Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12968489 www.bgdnes.bg

Политически скандал в Народния

С надписи "Изчезвай!" осъмна вратата на пиара Велислава Кръстева

Няма напрежение сред актьорите, казва директорът Васил Василев

Политически скандал се разгоря в Народния театър преди ден. Кабинетът на пиарката на трупата Велислава Кръстева осъмна надраскан с надписи: "Изчезвай!" и "ДПС". Кръстева завеждаше дълги години връзките с обществеността на Движението за права и свободи и бе личен пиар на почетния му председател - Ахмед Доган.

През юни тя зае позицията на шеф на пиар отдела в театъра. До нейното име бе това на новия директор след Мариус Донкин - Васил Василев, и главния режисьор Александър Морфов. В обществеността се тиражира мнението, че Велислава Кръстева е станала и зам.-директор, но самата тя не знае за това си повишение.

Реклама

След посегателството срещу кабинета на бившата журналистка и политически експерт директорът на трупата Васил Василев е излязъл с позиция към подопечните си, в която е заявил, че това е заплаха срещу достойнството на Кръстева, а камери са заснели човека, който се е поставил бележките на вратата.

Според слухове в Народния театър имало дори актьори, които не искали да работят с пиарката си заради политическите й пристрастия. Нещо, което директорът отрече пред вестника.

"Не знам за такова нещо, напрежение сред актьорите няма, работата си върви", каза Васил Василев.

Главният режисьор на Народния театър Александър Морфов също потвърди, че няма проблеми.

"Моля ви, оставете ме да работя", каза той пред "България Днес".

Самата Велислава Кръстева на този етап отказва да коментира темата.

Че понякога има проблем, когато си обявил политическите си предпочитания, казва и Евгени Будинов, който беше депутат от ГЕРБ. Според Будинов той също е имал неприятности заради това, че афишира открито своите пристрастия.

"Бях отстранен от г-н Сашо Морфов от представлението "Хъшове", предполагам, именно заради това, че съм от партия ГЕРБ", каза пред вестника актьорът.

Реклама

Неговият колега Веселин Калановски, който е друг изявен актьор политик, този път в подкрепа на "Да, България", е категоричен, че политиката не трябва да се смесва с изкуството.

"Ако г-жа Кръстева не прави политическа пропаганда, не разбирам какво толкова се е случило? Нима хората, които се занимават с политика, са прокажени? Това са глупости! Всеки човек трябва открито да заявява своята визия за живота, за политиката въобще", смята Калановски.

В същото време самият шеф на Народния е участвал в политиката. Васил Василев беше заместник-министър на културата в кабинета "Орешарски" заедно с Велислава Кръстева и двамата имат опит в съвместната работа. Василев е бил и общински съветник от БСП в Ловеч.

Писателят Захари Карабашлиев пък, който в момента заема поста драматург в театъра, е сред основателите на "Да, България" и дори води представянето на новата книга на Иван Костов пред публика, но това не му създава проблеми.

Реклама
Реклама
Реклама