Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13012950 www.bgdnes.bg

Българка последна изпрати Пике от "Барселона"

Уникална среща на "Камп Ноу"

Изненада ме в гръб и поиска да се снимаме, разплаках се, казва Добринка Христова

Уникална среща за цял живот ще помни българката Добринка Христова. Тя има невероятния шанс да е последната, която изпраща футболната звезда на "Барселона" Жерар Пике от стадион "Камп Ноу". Родената в Пловдив фенка на каталунците остава на трибуните дълго след мача с "Алмерия" (2:0), който се оказва прощален за световния и европейски шампион с Испания. За изненада на Христова, забавянето й довежда до среща с легендарния футболист. 35-годишният Пике изигра над 600 мача за "Барса" и вдигна общо 30 трофея с клуба. Пред "България Днес" Добринка разказа с вълнение за случката.

Реклама

"За мен срещата с Пике беше чиста случайност. Поисках свободен ден от работа, за да мога да отида точно на този мач на изпращането му. Облякох фланелка на националния отбор на Испания с името на Пике. Имам навика да оставам последна след мач, докато не ме изгонят от стадиона. Качих се на голямата трибуна и си настройвах селфито на телефона, за да си направя снимка. Тогава с изненада видях на камерата, че самият Пике стои зад мен. Обърнах се и наистина беше той... Доближи се до мен, прегърнахме се и той ме попита: "Искаш ли да си направим една снимка?". Разплаках се. Дори в една испанска телевизия са заснели видео с този момент", споделя Христова. Вече четвърта година тя живее в Барселона, след като започва работа към секцията по хокей на лед на каталунците.

"Далеч съм от мислъта, че Пике се е качил на трибуната заради мен. Предполагам, че някъде там са били неговите близки. Просто се оказах на точното място в точния момент. Аз съм най-щастливият човек на Земята и най-голямата късметлийка! Тази фланелка вече никога повече няма да я изпера. Тя се прибира с неговата ДНК, защото се прегърнахме. Уникално изживяване!", казва Добринка.

"Според мен раздялата на Пике с Шакира няма абсолютно нищо общо с неговото отказване от футбола. По-скоро икономическите проблеми, които има клубът, са причината той да вземе това решение. Обмислял го е доста дълго време. Клубът е имал планове да го продаде, за да олекне хазната. Пике категорично заяви, че е искал да завърши кариерата си в "Барселона". Неслучайно е избрал този мач, защото той бе последен на "Камп Ноу" преди световното първенство", убедена е българската фенка на "Барса".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама