Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13013047 www.bgdnes.bg

Българин работи за "Междузвездни войни"

Иван Коритарев илюстрира цял сезон на легендарната поредица 

Българин работи по легендата "Междузвездни войни"!

Талантливият художник Иван Коритарев е нарисувал целия втори сезон на поредицата High republic meet the characters - поредица от видеа, които представят основните персонажи. Те са правени специално за компанията "Дисни", която преди години купи марката "Междузвездни войни" и оттогава не престава да бълва филми, сериали, анимации и реклами, свързани с поредицата.

"Мога официално да си отбележа в списъка, че вече съм работил за "Междузвездни войни". Работих върху сезон 2 на High republic meet the characters, като целият сезон беше илюстриран от мен. Имаше частично повторно използване на сцени от предишния сезон, както и леки дооправяния от друг на някои лица и други неща", споделя с усмивка Коритарев, като в личния си профил във фейсбук е публикувал видео с илюстрациите си.

Реклама

Коритарев е известен с илюстрациите към книги, както и с комиксите си. Признава, че първоначално се е самообучавал, но впоследствие се учи от съпругата си - Сибила.

"Комиксите, както и филмите разказват истории. За всяка история е добре да има звук, който да помогне на разказа, да допълни настроението в историята", споделя в интервю талантливият творец.

От години Иван живее със семейството си във Великобритания. Заедно със съпругата си имат студио за анимация и комикси, наречено "ГРОЗЕН". Особено популярни както у нас, така и на Острова стават с комикса си "Бяс", в главната роля в който е свиреп заек.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама