Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13070874 www.bgdnes.bg

Показаха последните снимки на Ламбо и Чочо Попйорданов

Директорът на Народния театър Васил Василев откри уникална изложба

Изложи ги фотографът на Народния Божо Марков в галерия "Нирвана"

Последните снимки на Ламбо и Чочо Попйорданов отиде да види директорът на Народния театър. Васил Василев се появи със семейството и пиарката си Велислава Кръстева на изложбата на фотографа Божидар Марков - Божо в галерия "Нирвана".

За 20 години като фотограф на първата ни трупа, Марков е видял във всякаква светлина едни от най-големите имена на театралната и киносцена. "Може да съм познавач на театралното задкулисие, но по-важна ми е оценката на тези хора, че съм от най-опитните майстори на добрите портрети. Това много ме радва", споделя Божо.

Реклама

"Театралната фотография и много специфична и перфектният кадър не става с първата репетиция или от премиерата. Необходимо е по-дълго време, в което страстите да улегнат, а актьорите да намерят своите мизансцени, да се почувстват в свои води. Едва тогава магията се случва и тя може да бъде предадена в салона", коментира Божидар Марков. Според него подобни изложби имат място в културния ни живот, тъй като младите хора често не познават миналото или поне са го позабравили. "Загубихме известни актьори, падаха спектакли, които събираха над 800 човека в салона и виждам, че по-младите актьори не знаят за това, памет трябва, за да сме силна нация", смята Божо. Той планува да издаде голям алманах със снимки и истории около спектаклите. Има и видео, с което феновете да могат да си спомнят гласа и интонацията на големите артисти.

В галерия "Нирвана" да видят фотосите на Марков дойдоха собственикът бизнесмен Николай Младжов, Агент Тенев, Емануела Шкодрева, проф. Любо Каралеев от НХА, художникът Румен Статков, Диана Дафова с дъщеря си Лили, а похвално слово за Божидар Марков дръпна д-р Светлана Панчева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама