Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13240429 www.bgdnes.bg

Мис България 2018 Теодора Мудева пред "България Днес": Не Рюте, корупцията у нас ни спира за Шенген

Дадох бутилка уиски на граничари, за да ме пуснат, призна Лео Бианки 

   Емилия ИВАНОВА

   Елена ДРЕМОВА

"Докато депутатите ни се карат махленски в парламента, ще влезем в Шенген през крив макарон. Сами сме си виновни, че не ни допускат в общото пространство. Като разграден двор сме - без нормални граници."

Този залп срещу политическата класа у нас отправи пред "България Днес" най-красивата българка за 2018-а Теодора Мудева. Поводът за позицията й бе коментарът на нидерландския премиер Марк Рюте, че срещу 50 евро всеки може да влезе нелегално у нас и отказът на страната да допусне България в Шенген главно заради опасения за върховенството на закона и корупцията в страната ни.

Реклама

Според бургаската красавица това е сериозен удар за репутацията на страната ни.

"Нидерландците не са ни виновни. Цялата отговорност е на политиците. Всяко нещо може да бъде поправено, стига да последват правилни действия към целта. И хората, които отговарят, да имат добра комуникация помежду си", посочва Мудева.

Миската припомни, че често ставаме свидетели на караници и бой в парламента.

"Вместо това политиците могат да използват придобитите си знания от чуждестранни университети. Интересно ми е не ги ли учат там да спазват етикета на разговора и дебата? При положение че знаят, че това се гледа от целия народ. Ето за това, когато отидем в чужбина, ни гледат странно. Основите при нас липсват", заключи пред вестника Теодора.

Интересна история разказа пред вестника по темата италианският гуру на кухнята Лео Бианки.

"Когато се прибирах от Италия преди години, имах рожден ден и подарих бутилка уиски на граничарите в България. Те така се зарадваха, когато видяха бутилката, че едни 50 евро за подкуп ли няма да приемат?", сподели през смях майсторът на ястията.

Мнението на Бианки подкрепи и Костадин Георгиев-Калки.

"50 евро са много. Всеки може да влезе безплатно в България през дупката в оградата", сподели пред вестника Коцето Калки.

По негови думи нидерландците ни спират заради корупцията в страната ни. Според него вината, че няма да влезем в Шенген, не е на всички българи, но е на тези, които управляват държавата.

"Аз не се чувствам от хората, които са част от некадърното управление. От 30 години насам ходя съвестно по митинги за смяна на управниците и в търсене нови и по-добри. Но като че ли имаме лоша карма в това отношение", заключи певецът.

Свое виждане за ситуация разкри и шефът на артистите Христо Мутафчиев.

"Нидерландия има личен интерес, за да не ни допуска в Шенген. Доколкото знам, в Ротердам е едно от най-големите пристанища в Европа, като през него минават всякакви товари от и за Азия и Америка. Ако страната ни влезе в Шенген, варненското пристанище ще стане едно доста солидно европейско пристанище и ще намали притока на ротердамското, тъй като ще бъде конкурентоспособно", каза актьорът от "Хъшове" и добави, че сами не можем да си опазим границата.

Реклама
Реклама
Реклама