Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13410303 www.bgdnes.bg

Синове убиват бащи, съпрузи гръмват жените

2022 г. е белязана от неописуеми зверства

Разстреляни в главата, наръгани до смърт, пребити и оставени на улицата

2022 г. бе разтърсена от брутални и мъчителни убийства. Синове убиват бащите си, съпрузи гръмват жените си, побоища завършват фатално и безумни разправии костват животи. Ето кои са най-тежките убийства през почти изминалата година.

Последното зверство е извършено на 26 ноември. Тогава психичноболен тип наръгва баща си в шията, зарязва оръжието в гърлото на стареца и се омита. Кървавата сцена се разиграва в село Осен, община Криводол.

Реклама

В трагичния за 72-годишния мъж ден към 11 часа ченгетата получават съобщение, че възрастният мъж е намерен целият в кръв мъртъв в дома си. Сигналът е подаден от единия от синовете на жертвата на бруталното убийство. Униформените установяват, че този мъж живее заедно с единия си син и съпругата си. Другият син живее отделно от тях. Веднага на място отиват следователи и медици. Убитият мъж е намерен в стая на приземен етаж, наръган в шията, а ножът все още е бил забоден във врата на стареца.

Лекарите установяват смъртта на дядото, а ченгета започват да извършват оглед и да търсят следи, оставени от килъра. Тъй като синът, с когото е живеел 72-годишният мъж, не е намерен, ченгетата започват издирване. Не им отнема много време и сгащват потенциалния извършител. От доказателствата по делото става ясно, че синът е с психични заболявания. "Лекуван е от 2015 година,, употребявал е предписани хапчета, но към тоя момент явно не ги е вземал", казват от прокуратурата. В момента е задържан под стража и предстои да се установи дали към момента на извършването на деянието е могъл и е разбирал свойството и значението на извършеното престъпление.

Само ден по-рано, на 25 ноември, изчезналата майка на две деца Фанка Ангелова от село Пъдарско бе намерена застреляна в главата. За зверството е задържан съпругът й.

Тялото на младата жена бе открито в барака в селото два дни след убийството, след като в трагичния петък близките й подават сигнал, че не се е върнала от работа и не могат да се свържат с нея. Фанка и съпругът й не са разведени, но са разделени от повече от една година. Двамата имат две дечица. Нещата не вървят особено добре, тъй като дори разделени, съпругът постоянно я ревнува. Именно това е и мотив за жестоко убийство според разследващите. Килърът направи пълни самопризнания и го грозят до 20 години решетки. Има неофициални сведения, че убиецът е купил незаконен боен пистолет дни преди да ликвидира Фанка. Разследването продължава.

Отново същия месец, на 11 ноември, столицата беше разтърсена от убийството на Женския пазар.

Тогава 62-годишен тип простреля в главата опонент посред бял ден. Жертвата издъхна в линейката на път за болницата, а килърът е задържан и обвинен.

Реклама

Причината за стрелбата на пазара е междусъседски скандал. Двамата живеят на един етаж в жилищна кооперация и между тях често избухват бесни свади. Убийството става заради монтиране на врата в сградата, където жертвата и извършителят живеят. В момента килърът е задържан под стража.

Връщайки лентата назад, на 22 октомври, обществеността у нас бе разтърсена, когато намериха актрисата Виолета Донева убита в дома й. За бруталния акт задържаха внучката на Виолета Донева.

Бившата съпруга на режисьора Людмил Стайков беше открита мъртва след подаден сигнал. Тогава се наложи полицията да разбива вратата, за да влезе в дома й. Причината за смъртта на 79-годишната актриса е убийство. Това стана ясно на 27 октомври. Припомняме, че близки до разследването съобщиха, че по тялото на Донева са били открити следи от насилие. За убийството бе заподозряна внучката й, която е психичноболна. В момента заподозряната внучка е задържана под стража и се изготвят експертизи, които да докажат дали може да носи отговорност за деянията си, ако наистина тя се окаже килърът.

Няколко седмици преди Донева да бъде убита, в столицата се разигра друг злокобен екшън.

Около 19 часа 34-годишен шофьор на такси почина, след като му беше нанесен побой от 23-годишен мъж. Убийството стана в софийския квартал "Разсадника", в карето между ул. "Методи Патчев", ул. "Хъшове" и ул. "Рибен буквар".

Всичко става, защото бакшишът навлиза насрещното. Според данните, получени в МВР, 23-годишният, задържан за убийството, удря бакшиша, който пада на земята и умира. Впоследствие се оказва, че таксиметровият шофьор е получил масивен инфаркт и това е причината за смъртта му.

Преди това убийство има няколко месеца затишие, чак до 6 май. Тогава след консумиране на алкохол 17-годишен отива в магазин за хранителни стоки в двора на черквата "Св. Георги" в Дупница. На пейките пред търговския обект има хора, сред които е 59-годишният Георги от София, който черпи по случай имения си ден. Младежът се присъединява към компанията и продължава да пие.

Обвиненият започва да става агресивен. Около полунощ, докато се състезава по канадска борба с Георги, изведнъж избухва в необуздана ярост. Удря го с тупаница в лицето, качва се на масата и на няколко пъти го изритва в тялото. Поваля пострадалия на земята и започва безогледна саморазправа с него. Нанася му множество безпощадни удара в лицето и тялото.

Обвиняемият спира да налага жертвата чак когато негов приятел му предлага да отидат до игрална зала. На тръгване 17-годишния килър взема от лежащия на земята Георги телефона му и яке, в което имало лични вещи и пари. След посещение на казиното обвиняемият се прибира в дома си, а след няколко часа трупът на Георги е открит от минувачи. Разследването продължава, а бабаитът е задържан и обвинен в жестоко убийство.

Реклама
Реклама
Реклама