Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13497724 www.bgdnes.bg

Бившият футболист Благой Георгиев: Сигурно съм много грешен!

Патриарх Максим дал кръст на Благо Джизъса, той не го сваля

"Вероятно съм много грешен човек, но безгрешни няма. Винаги се уча от грешките, стремя се към това да поправям нещата, които не одобрявам в себе си. Непрекъснато се боря с това, като всички хора съм." Това обяви пред "България Днес" Благой Георгиев.

Бившият футболист е категоричен, че е правил десетки грешки, имал е куп неразумни постъпки, но се е учил от станалото и е продължил напред.

Реклама

Това станало с помощта и на покойния патриарх Максим, с когото Джизъса бил много близък. Играчът често се допитвал до главата на Българската православна църква и се вслушвал в съветите на духовника.

"Винаги съм уважавал патриарх Максим, светъл му път! Познавах го лично и често се допитвах до него за вярата и други неща в живота си. Никога не свалям кръст от него, който той ми подари. Когато го нося на врата, усещам, че Бог е с мен, че ще ме напътства правилно да взема решение. Бог е бил винаги с мен и ме е спасявал, вадил ме е от ситуации." Това казва с днешна дата футболистът Благой Георгиев, който съвсем скоро стана на 41 години.

Футболистът споделя, че е бил в перфектни отношения с починалия преди 11 години патриарх Максим.

Оказва се, че Благо е искал да строи църква в град Кисловодск в Русия, докато играл футбол там, но замразил проекта, след като напуснал клуба и си тръгнал. Преди това пък, отново се съветвал с висшия православен духовник дали да направи тази църква.

"Бог е на първо място в живота ми и мисля, че всеки човек трябва да го поставя винаги пред себе си и да се уповава нему. Без вяра човек нищо няма. Имам невярващи приятели, които след време започват да вярват. В Библията е казано да не трупаме нищо, което молци разяждат, и аз спазвам това", разсъждава Георгиев.

На този етап той не се занимава професионално с футбол и играта много му липсва.

Реклама

"Имам все пак планове. Големият ми син се занимава с футбол и ще му помагам. Ще помагам и на други деца. Искам да бъда полезен с уменията си, може да захвана и бизнес, сега обмислям нещата", казва ексзвездата от националния ни отбор.

Златка му изхвърлила най-скъпите гоблени на Христос

Бившата на Благо Георгиев – Златка, изхвърлила пред блока им два гоблена с лика на Исус Христос, които били страшно ценни за футболиста. "Да идва да си събира боклуците", казала Златка на съседите.

Когато се разделили, Райкова разкарала всичките вещи на Джизъса. Една част от принадлежностите той сам си прибрал, други му изпратила по куриер, а трети, в това число и двата гоблени, плеймейтката захвърлила пред входната врата на кооперацията, където доскоро живеели заедно, докладвали бдителни съседи на футболиста. Слава Богу, накрая Благой спасил популярните гоблени, а Златка го обвини за краха на отношенията им. Според нея причина било голямото его на Георгиев, което не познавало истинската любов.

Реклама
Реклама
Реклама