Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13541052 www.bgdnes.bg

Гръмнаха агресивен глиган

Дивата свиня разкъсва корема и крака на ловно куче 

Ловци гръмнаха агресивен млад глиган!

Дивата свиня разкъсала куче, след което нападнала авджиите от бургаското село Скалак, преди да бъде повалена с няколко точни изстрела, разказват от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Преди дни дружинката тръгва на излет начело с председателя си Бахчет Мехмет. Мъжете вървят един след друг, когато тишината е разкъсана от зловещи животински звуци. По чутото ловците разбират, че кучетата им са попаднали на диво животно и водят яростна битка с него. В следващия миг от храсталака изкача освирепял глиган с огромни размери и се втурва към ловците. Шенрафедин Хасан не губи присъствие на духа, вдига пушката си и с два изстрела поваля огромното животно.

Реклама

"Глиганът бе покосен на място, а видът на доближаващите вече кучета ясно показваше, че е имало гонитба и люта схватка в гъстия ятак между опасния противник и четириногите другари. На място се разбра, че едно от кучетата закъснява. Не след дълго, тътрейки се със сериозни рани, но не оставящо свинската диря, се появи и то - с много прорезнни рани по краката и корема. Светкавичната реакция по извозването на раненото куче и своевременната намеса на ветеринарите успяха да спасят едрия ловен другар на председателя", посочват от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Авджиите лично се уверяват, че глигите на дивата свиня са изключително остри и с лекота могат да убият както дребно куче, така и едър човек. Затова и са доволни от отстрела.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама