Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13550719 www.bgdnes.bg

Анн-Джи, рап певица: Искам да се снимам в български филм

Семейството ми се спаси от войната, криха се в мазе 

КОЯ Е ТЯ:

Анн-Джи е рап изпълнителка. Трикратна световна шампионка по фитнес в категория "Фитнес модел". Родена е в Украйна на 16 август 1978 г. Истинското име на певицата е Анна Георгиева, а Анн-Джи е артистичният й псевдоним. Завършва специалност "Актьорско майсторство" в НАТФИЗ при проф. Стефан Данаилов. Анна започва своята музикална кариера в предаването на Слави Трифонов "Хъшове". През 2008 г. печели златен медал за най-красиво тяло на Четвъртия международен фитнес турнир в Добрич. През 2008 г. на международно фитнес състезание в Калифорния (САЩ) печели бронзов медал в категория "Красавици по бикини" и четвърто място в категория "Спортен фитнес модел" - жени. Анн-Джи е една от най-екстравагантните и провокативни изпълнителки на българската поп и денс сцена.

- Анна, когато избухна войната в Украйна, споделихте, че роднините ви не могат да се измъкнат от там. Все още ли е така?

Реклама

- Първият ми братовчед живее и работи в Мюнхен, Германия, със семейството си. Той направи всичко възможно, за да измъкне останалата част от семейството - моята рода по майчина линия. Цялата организация беше много трудна и след дълги месеци това най-накрая се случи. Аз съм родена в Харков, а в началото на войната в Украйна бомбардировките там бяха страшни - беше много опасно да се излиза извън зоната на укритията. Роднините ми се криха в мазето, дори се разболяха, защото там е студено, с много тежки условия. Те имат приятели, които се опитали да се измъкнат от този кошмар, но били застреляни по пътя. Помня, че имаше дълги дни, в които не се чувахме изобщо, защото ги беше страх, че телефоните им се подслушват от руските служби. Щастлива съм, че семейството ми успя да се измъкне, но се чувствам ужасно за всички останали хора, които са все още в капана на войната. Според мен тя няма да приключи поне още 10 години.

- Кога за последно бяхте в Украйна?

- Последно в Украйна бях преди повече от 10 години. Много ми липсва страната, защото съм родена там. Имам много спомени от Украйна, там е изключително красиво, хората са много топли и гостоприемни. Истината е, че много бих искала да живея в тази страна, но за съжаление, нямам тази възможност. Щастлива съм за всичко, което успях да постигна тук, но ако имах шанса като малка да избирам, нямаше да искам да се местя в България.

- Позната сте като фитнес модел и като певица. Кое е вашето истинско призвание?

- Истинското ми призвание, естествено, е певица. Много хора ми казват, че са израснали с моите песни. Затова новите неща, които правя, са за младото поколение. Стилът ми е рап и човек трябва постоянно да се развива, за да оставя нещо след себе си. Музиката постоянно се променя, идват нови и модерни течения.

- Защо избрахте хип-хопа и рапа вместо чалга?

- Аз все още не съм преминала в друг стил като много мои колежки, които заради финансовата изгода изцяло смениха амплоато си. Решила съм твърдо да остана с моя жанр - хип-хоп стила и рапа, и продължавам да творя, защото се чувствам прекрасно.

Реклама

- С кой изпълнител бихте направили обща песен?

- Има много интересни изпълнители, но мечтата ми е да направя дует с рапъра Даниел Ернандес, по-известен като Сикс Найн. Музиката му е белязана от агресивен стил на рапиране, докато противоречивата му публична личност се характеризира с отличителната си коса с цвят на дъгата и много татуировки. Той е откачен като мен, постоянно си сменя визията, дори много често имаме еднакви виждания. Сикс Найн е много известен, но човек трябва да е смел в мечтите си. Разбира се, има и редица други изпълнители, с които бих искала да си партнирам по някакъв начин.

- Колко и какви купи и медали от спортни състезания притежавате?

- Както повечето знаят, аз съм трикратна световна шампионка по фитнес в категория "Фитнес модел". И трите купи си ги пазя, като преди това съм била два пъти трета на световно. Била съм и Мис Олимпия в Сан Франциско. Много се гордея със своите постижения.

- Как решихте да се занимавате със спорт?

- Като малка се занимавах с художествена гимнастика и модерен балет, но постепенно започнах да се занимавам с фитнес. Тогава този спорт не беше толкова развит у нас, но аз и Киро Скалата започнахме първи тази тенденция с фитнес стила. След което започнах да пропагандирам, че тялото на жената трябва да е стегнато. Така постепенно жените започнаха да ваят фитнес тела. Освен това здравословното хранене също е много важно. Аз лично мисля, че всеки трябва да знае тялото му от какво има нужда, както и да не прекалява с храната.

- Завършили сте НАТФИЗ. Мислите ли отново да се качите на сцената?

- По-скоро вече не желая да се занимавам с театър. Бих искала да се снимам в някоя филмова продукция, защото напоследък българското кино има голямо развитие.

- Какво мислите за това, че държавната отстъпка от 25 стотинки за горивата отпадна?

- Докато я имаше държавната отстъпка, шофирах доста често, но сега бензинът е много скъп. Хубавото е, че имаме метро в София, и това много ме улеснява. По-добре е хората да пътуват с него, защото е по-удобно, по-бързо и няма задръствания. Паркирането с кола също е много трудно и изнервящо затова реших да се придвижвам изцяло с подземната железница.

Реклама
Реклама
Реклама