Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13569982 www.bgdnes.bg

Синът на Кофе Бабоне става певец

Двамата пишат песни за бъдещия му репертоар

Музикален талант се оказа малкият син ка Кофе Бабоне - Давид. Момчето има страхотен слух и пее повече от добре, което в началото изумило родителите му.

Това накарало татко Бобоне, който навремето предизвика фурор с парчето "Аз съм българИнче", отново да пропише музика. Кофе прави това заедно със сина си, който ще бъде изпълнител на новите парчета.

Реклама

В момента Давид е в пети клас в музикалното училище в София. Хлапето удивило родителите си с музикалния си талант през миналата година, признава Кофе. Едва три месеца му трябвали, за да се подготви за приемния изпит и да се научи да свири на пиано достатъчно виртуозно, че да го вземат в школото.

"Музикалните педагози казваха, че подготовката на едно дете обикновено трае години, а Давид едва за три месеца се ошлайфа и сега учи пиано и пеене", казва шоуменът. Самият той, както и съпругата му Мая Милчева никога не са се изявявали като музиканти и певци, но явно Давид е наследил талант от някъде. "Като малка Мая е свирила на акордеон, ама това е било отдавна и не проявила някакъв талант, та го е зарязала. А един мой чичо в Гана - Адуфо, беше много добър китарист. Даже го викаха по поводи с съседни села в целия район", смее се Бабоне.

Самият Давид се включва активно в писането на новите песни, а и ще свири и пее. В момента авторите работят по аранжимента, за да може парчетата да добият завършен вид. Все пак Кофе открехва малко тематиката на текстовете.

"Когато преди 30 години дойдох в България, хората бяха различни. Някак имаха ценности и вяра в християнството, което се позагуби. Разликата прави впечатление и ми се ще хората като чуят песните един ден, да се замислят, ако може да станат отново по-добри и сърдечни. Аз заради това избрах България, хората тук са прекрасни. Иначе можех да отида и в някоя западна държава, но бях убеден, че за цял живот ще си остана "българИнче", казва още Кофе. Музиката вплита както български, така и африкански мотиви, а изпълнението ще е в дует баща и син.

По-големият му син - Соломон, вече има английско гражданство, след като завърши на Острова. Дори е национал на страната по шорттрек и се подготвя за участие на следващата зимна олимпиада.

"В България има много млади таланти, прекрасни деца. Но държавата трябва да се погрижи за развитието им, да им даде шанс да сбъднат мечтите си и да се представят пред света от името на родината си. Защото сега, който може, гледа да отиде в чужбина, където нещата са уредени и се дава шанс на всеки да се изгражда и напредва в областта, която му харесва. Но не е същото да си в чужбина, да си българин си е по-сладко, когато успееш", разсъждава Кофе като истински нашенец.

Реклама
Реклама
Реклама