Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13634331 www.bgdnes.bg

Ловецът на сексуални хищници Ален Симеонов: Педофилско лоби опъва чадър над извратените

Наказанията за тези престъпления са умишлено ниски

Кой е той

Ален Симеонов е основателят на набралата голяма популярност организация "Ловци на педофили", която залавя 51 сексуални хищници. Интересите са му всестранни - философия, история, психология, религия, програмиране. Физическите тренировки също са на дневен план за Ален. От две години се занимава с лова на педофили, започва да участва в каузата срещу насилието над животни след случая с Захари Шулев. Също така се бори за правата на българите в Македония.

- Защо основахте "Ловци на педофили", какво ви мотивира?

- През 2020 г. аз и още няколко момчета (съученици и приятели от детството) осъзнахме, че в страната ни липсва движение, което да мотивира гражданското самосъзнание и да обединява хората около полезни за всички ни идеи. Минахме през няколко идеи, включително ловът на педофили, но тогава не знаехме как да действаме, нямахме нито план, нито организация. През февруари 2021 г. решихме да започнем. Най-лошото нещо, което може да се случи, е да не се получи замислената от нас кампания. Хванахме първия педофил и продължихме да ги ловим.

Реклама

- Как функционира организацията?

- Тактиката, чрез която извършваме "сафарито" на педофили, е следната: Правим фалшиви профили в сайтове за запознанства и социални мрежи, чакаме потребители от съответния сайт да ни пишат, при което в процеса на разговора им се казва, че общуват с момче или момиче (в зависимост от случая) на 12-13-годишна възраст, изчакваме да покажат сексуалните си намерения и когато пожелаят среща с цел секс с малолетното дете (тук уточнявам, че разговорът се провежда с минимална сексуална провокация от наша страна, за да може педофилът кристално ясно да покаже мръсните си помисли), се разбираме за дата, час и място. На съответната среща пускаме "примамка" - момчето или момичето, което се представя за това от чата, след като господин педофилът и примамката повървят няколко минути, спираме хищника и започваме да го разпитваме какво прави тук на среща с малолетно дете. След няколко минути се обаждаме на 112 и когато дойде патрулът, полицаите изясняват ситуацията и го арестуват.

- Как измислихте капаните, в които попадат педофилите?

- Изцяло заимствахме тактиката от чуждестранни движения като руското "Оккупай-педофиляй" на покойния Максим Марцинкевич или пък американското To Catch a Predator на Крис Хенсън.

- Какво смята полицията за това, което правите, на ваша страна ли е?

- Повечето полицаи подкрепят нашата дейност. Има хора, които твърдят, че отнемаме функцията на държавните органи, но това само по себе си е абсурдно. Как може да бъде иззета функцията на изпълнителната власт? Напротив, ние правим си сътрудничим с полицията. Всяка една страна, която иска просперитет за бъдещите поколения, трябва да има социални движения, които да обединяват хората, да ги вдъхновяват, да са готови да жертват част от времето си и да са полезни на обществото. Откога гражданите да се грижат за обществото и средата, в която живеят, е "отнемане на функциите на полицията"?

- Защо се налага хора като вас да създават такива групи?

- Ние сме хора като всички останали - имаме еднакви възможности и еднакви способности. По нищо не се различаваме от другите, опитваме се да бъдем полезни на българското общество и абсолютно всеки друг човек има способите да прави същото, стига да осъзнае нуждата от това.

- Къде е държавата?

- Държавата ни страда от гражданското безразличие. В нея има огромна мрежа на наркотрафиканти, има корупция, има педофилско лоби. Преди време дори заловихме общински съветник, бивш агент на ДС и изпечен бизнесмен. Това лоби умишлено поддържа наказанията за сексуалните престъпления ниски, а самите закони - недостатъчно добре изтълкувани и дефинирани, създава чадър над различни педофили.

Реклама

- Законите у нас справедливи ли са, що се касае до блудства и педофилия?

- Ако си педофил, е много възможно да получиш условна, да вземем например осъдения преди години Владимир Кузов - той получи условна присъда и загуби имунитета си на депутат след тригодишно дело, и то под обществен натиск. За изнасилване, ако не успееш да се измъкнеш поради липса на доказателства (както най-често се случва, защото жертвите биват травмирани, срам ги е да си признаят и години наред крия това, което им е било причинено), ще лежиш не повече от няколко години.

- Как се финансира организацията? Това, което правите, струва време и пари, откъде идват?

- Това, което коства нашата дейност, е най-вече желанието за промяна. Хубавото е, че аз съм все още ученик и разполагам с малко повече време, макар и да ходя на училище, да работя, да тренирам и да се занимавам с обществени инициативи, важно е да се отбележи, че когато Станислав Цанов, създател на студио "Дан Колов", даде първата ни трибуна за обществена гласност (социалната ни дейност дължи най-много именно на него), той помогна както финансово, така и чрез техника и оборудване. Преди няколко месеца направих и акаунт в платформата "Пейтриън", в която всеки може да направи дарение.

- Какво е педофилията?

- Педофилията е разстройство, перверзия, извратения. Педофилите знаят, че за тях няма да има последствия, но откакто се появи нашето социално движение, вече са малко по-предпазливи. Педофилията е породена от различни травми, включително и такива от детството, породена е от развращаването на съзнанието, дори от порно индустрията.

- Имате ли планове за бъдещето на "Ловци на педофили"?

- Целите ни могат да бъдат обобщени в това: децата и хората да знаят за опасностите по улиците и в интернет, да знаят какво да правят в ситуации, когато са обект на сексуален хищник. Държавата да започне да работи по отношение на педофилите и сексуалните престъпници.

Реклама
Реклама
Реклама