Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13753358 www.bgdnes.bg

Сержант Мирела Иванова спасява манастир

Дама в униформа помага на десетки в нужда 

Тя е изпратена от Бог, категорични са от светата обител 

Доли ЛУКАНОВА

Старши сержант Мирела Иванова спасява Петропавловския манастир! Дамата в униформа успява да събере доброволци, с които вдъхват нов живот на Божия дом ,част от Великотърновската епархия. Светата обител се стопанисва от старша монахиня, която едва смогва с всички задачи. Мирела се озовава съвсем случайно в храма. Младата жена, която е четвърти курс във Военния университет във Велико Търново, научава, че в района има силно замърсен терен. Тръгва да го търси, за да направи снимки и да събере доброволци, с които да почистят мястото. Обикаля дълго, но не намира нищо. Така се озовава пред един от най-старите девически манастири. Решава да влезе и поне да запали свещ.

"Попаднах на старшата сестра и се оказа, че тя е единствената, която стопанисва манастира. Даже не знам как се стигна до това да се представя. В момента, в който попитах дали имат нужда от помощ, очите й се насълзиха и ми каза: "Ти си пратена от Господ". Седнах, защото емоцията беше много голяма. Поговорихме и се разбрахме от какво има нужда", разказва пред "България Днес" старши сержант Мирела.

Реклама

Прибирайки се, Иванова веднага започва да търси доброволци. Отзовават се родители с деца, възрастни хора, студенти и личности с какви ли не съдби. Всички обединени от идеята да направят добро дело. Бригадата успява да зазими манастира. Прибират дървата, окосяват тревата, местят саксиите и всичко, за което старшата сестра ги е помолила. За финал се гощават с манастирски боб и салата. Сержант Иванова, макар че разчита единствено на малка стипендия от университета, е подсигурила символичен подарък за всеки доброволец.

"Беше страхотно. Толкова хубави емоции изпитах. Всеки искаше да работи. Усещах подкрепата", вълнува се униформената дама.

Това не е първото добро дело на младата жена под пагон. От няколко години Мирела взима активно участие в благотворителни инициативи. С лични средства е разположила кутии за капачки в целия Военен университет. Преди няколко месеца създава и благотворителната организация "Клуб за бъдеще - Велико Търново" и вече е успяла да помогне на няколко пенсионера и онкоболна майка.

"Възрастните по селата са забравени от света, децата им не се прибират. Чувството, когато им занесеш нещо, е неописуемо. Блясъка в очите, тръпката, това е незаменимо", споделя Мирела, която обещава на своите герои да се върне отново при тях.

Всеки, който желае да я подкрепи, може да я потърси на тел: 0888 139 264 или да дари на:

IBAN: BG67IABG74311001473801

Основание: "Клуб за бъдеще Велико Търново"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама