Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13786490 www.bgdnes.bg

Нашенец хвана огромна щука в Белгия

30 трофея има само тази зима 33-годишният Николай 

Еднометрова щука закачи шуменец, който живее и работи в Белгия.

Размерът на рибата се доближава до световните рекорди, а за 33-годишния Николай Стоянов е лично върхово постижение, разказва официалната страница на НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България". Наскоро българинът успява да хване във водоем в западната държава щука, която е с точна дължина един метър и 3 сантиметра. Теглото й също вдъхва уважение - над 10 килограма, като за това допринася и издутият с хайвер корем.

Николай живее в Белгия от 6 години и работи като механик в кланица в град Кортрейк. Когато има свободно време, се отдава на любимото си занимание - риболова, по който се запалва покрай баща си.

Реклама

"За тази зима Николай е записал в актива си над 30 уловени щуки от всякакъв калибър. Последната, с която позира на снимката, е негов личен рекорд и той е много горд с постижението си, а и с възможността да го покажем на широката рибарска аудитория у нас", посочват още от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Преди да започне да постига успехи зад граница, Николай има сериозен опит из българските водоеми. Започва от въдицата с плувка, за да стигне до професионално оборудване в наши дни. Признава, че често си спомня как е хващал добри екземпляри в язовири в Североизточна България, откъдето е родом.

Никой не може да каже със сигурност колко тежи най-голямата щука, улавяна някога. Съществуват десетки недоказани случаи и още повече легенди за митични водни чудовища.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама