Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13796615 www.bgdnes.bg

Мъж пропадна в шахта в София

Пострадалият ще съди Столична Община

Капак на комуникационна шахта се спуква под краката на Радослав Симеонов до трамвайна спирка на столичния бул. „Цар Борис III“ преди дни. Мъжът пада на тротоара в района на кв. „Бъкстон“. „Капакът просто се срина под краката ми и се сцепи на две. В следващия момент се намерих на земята с травми на устата и разклатени зъби", разказва господинът пред БНТ. Куриозното е, че съвсем скоро пешеходната част по протежението на дългия софийски булевард бе ремонтирана и и бяха поставени нови настилки.

Мъжът възнамерява да съди Столична Община, подал е сигнал по електронен път до служителите ѝ и очаква те да се свържат с него. От СО потвърждават за случилото се и пращат екип на място до трамвайната спирка на бул. „Цар Борис III“ за проверка. Установяват счупването на шахтовия капак и извършват смяната му.  Разследващите ще прегледат видеозаписите от уличните камери, за да установят реалните причини за инцидента.

Оказва се, че и други граждани са сигнализирали вече, че не само там шахтовите капаци са нестабилни. „Обектът е предаден като завършен, капаците са подменени, уж са нови. Но каква е гаранцията, че това няма отново да се случи на другиго", притеснява се Симеонов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама