Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14207408 www.bgdnes.bg

Незрящият имитатор Андриян Асенов: Щом Бойко може, защо и Слави да не може?

Нужна е промяна в Изборния кодекс - или мажоритарни избори, или президентска република 

"Слави много пъти е правил заявления във фейсбук, че има много фалш, лицемерие и неясни неща в парламента. Явно има някаква причина да се откаже от депутатското си място. Но не е само той. Щом Бойко можеше в предишните парламенти, защо Слави да не може сега? И двамата са политици, и двамата ги избират, и двамата се отказват."

Реклама

Това сподели пред "България Днес" незрящият имитатор Андриян Асенов. Победителят в "България търси талант", който шашна жури и публика с блестящи имитации именно на Слави Трифонов, Бойко Борисов, Тодор Живков и Любен Дилов-син, посочи че вероятно за Слави е по-добре да наблюдава отстрани, да не се сблъсква със самото Народно събрание и "да я играе тази игра".

По подобие на лидера на ГЕРБ водачът на ИТН също доброволно се отказа от депутатското място, подавайки заявление към Централната избирателна комисия. 12 души от ЦИК гласуваха положително, а само Цветозар Томов гласува |"против" и се обяви против подобна практика.

Андриян Асенов коментира, че са необходими няколко съществени промени в Изборния кодекс. Две от тях са никой вече да няма възможност да се отказва от мястото си, ако бъде избран и гласуването да бъде задължително за всички.

"Има два варианта пред нас. Единият е България да стане президентска република. Един да удари по масата и да каже какво се случва, а не 6 партии с месеци да ги чакаме да създадат кабинет. Другият вариант е да има мажоритарно гласуване", каза талантливият актьор, който участва в няколко постановки на студентския театър в Софийския университет.

При всички положения, категоричен е Андриян, хората трябва да упражнят своето право на глас и то да бъде задължителен елемент в изборния процес, защото през октомври е твърде вероятно да се гласува за пореден път за нов парламент, но този път заедно с местния вот.

Реклама
Реклама
Реклама