Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14215584 www.bgdnes.bg

Кучето Депутат открива парламента

Возят четириногото с шофьор до Народното събрание

Фернанда отново ще дефилира на жълтите павета

Кучето Депутат ще открие новия парламент днес!

Чаровната Фернанда се превърна във всенароден любимец, след като посрещна депутатите за началото на миналото Народно събрание.

Около 6 месеца по-късно кучето отново ще застане гордо на жълтите павета с надеждата народните избраници този път да си свършат по-добре работата. Това призна пред "България Днес" стопанинът на прочутото четириного Петър Илиев.

Реклама

"Да, ще я заведе пред парламента, за да види новите депутати", каза "таткото" на Фернанда. Кучето Депутат ще се вози като истински народен представител - с шофьор. Четириногото ще бъде взето заедно със стопанина си от неговия дом и закарано на жълтите павета.

През октомври миналата година кучето стана истинска сензация, седейки гордо и кротко до червения килим пред парламента. Почти всички депутати подминаха с безразличие чаровното бездомно животно, като единствено премиерът Гълъб Донев се престраши да го погали. Двамата може отново да се срещнат пред Народното събрание, на чието откриване са поканени всички най-влиятелни хора в държавата. Фернанда и нейният стопанин вече се подготвят за важното събитие, на което кучето отново се очаква да стане обект на медийно внимание.

Животът на четириногото претърпя тотална промяна след появата му пред парламента миналата година. Тогава десетки хора се заеха с издирването му и намирането на дом. В крайна сметка кучето Депутат се озова чак в Малинова долина, където се среща с бъдещия си стопанин. Двамата се харесват веднага и Фернанда се прибира заедно с него в дома му. Следва борба за осиновяването му, като в крайна сметка Петър стана официален собственик на животното. Кучето Депутат си има и малка "сестричка", след като стопанинът прибира и друго куче от улицата - дребничката Ева. Двете четириноги бързо си пасват и обожават разходките и игрите заедно. Фернанда не е лишавана от нищо и бързо успя да качи килограми, подобно на истински депутат.

Осиновителят на най-известното куче у нас продължава да е нападан от различни "любители на животните". Според недоволните законният собственик биел кучето, държал го в тясно пространство и не го хранел редовно. Групи в социалните мрежи дори изпратиха инспектори от Столична община в новия му дом, които да проверят как се отглежда Фернанда. При инспекцията не се откриват никакви нередности. "Животното се отглежда при добри условия", заключават от Столичния инспекторат и подписват необходимия протокол. За кучето Депутат имаше куп мераклии за осиновители, които още не могат да приемат факта, че то вече си има нов стопанин.

Четете още

Кучето Депутат се ошишка като истински депутат

Кучето Депутат се ошишка като истински депутат

Кучето Депутат си намери сестра за Коледа

Кучето Депутат си намери сестра за Коледа

Инспектори проверяват кучето Депутат

Инспектори проверяват кучето Депутат

Вижте как се забавлява кучето Депутат (видео)

Вижте как се забавлява кучето Депутат (видео)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама