Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14215940 www.bgdnes.bg

Пуснаха Митьо Очите срещу 20 бона, вече не е под домашен арест

Митьо Очите постигна своята цел! Димитър Желязков вече не е под домашен арест, а е на свобода срещу 20 бона гаранция. Това решиха столичните магистрати на вчерашното заседание, въпреки че процесът срещу Очите и бандата му не успя да тръгне за пети пореден път.

Причината софийските съдии да се смилят над несебърския бос е това, че има 97% инвалидност и постоянно повтаря, че не може да ходи по лекари и да се грижи за себе си както трябва. Поне нещо се случи този път. Миналите 4 заседания бяха греда, а и това бе спънато. Този път причината за поредното отлагане на мегаделото е заболяване на един от подсъдимите. Това стана ясно на вчерашното заседание в Софийския градски съд.

Реклама

Желязков е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че групата е действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Митьо Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г., а няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама