Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14383218 www.bgdnes.bg

Близък на Гешев издал маршрута му

Звездите в хороскопа на главния прокурор сочат

Ретрограден Меркурий променя плановете на обвинител №1 според известния астролог Йорданка Игнатова

"Атентатът срещу Гешев не е инсценировка, някой е целял бърза смърт за главния прокурор."

Това твърди сензационно в профила си във фейсбук астроложката от Пазарджик Йорданка Игнатова. Завършилата Академията по астрология в Москва българка е направила наскоро подробен хороскоп на главния прокурор Иван Гешев по повод атентата срещу него в понеделник. "България Днес" се свърза с говорещата със звездите Игнатова, която обясни какво й подсказва подредбата на небесните тела за терористичния акт.

Реклама

"За да отговоря на въпроса за атентата срещу главния прокурор, съм използвала метод на хорарната астрология. От 1 май 2023 г. в 19,15 часа, а също така и картата на събитието - точният час на атентата. В хорарната карта се вижда, че г-н Гешев е трябвало да пътува в чужбина, но в последния момент прави изменение на плановете си, което е видно от аспектите между планетите Марс, ретрограден Меркурий и Юпитер", казва Игнатова пред "България Днес"

Астроложката обяснява, че отклонението от плановете на обвинител номер 1 е свързано със служебен ангажимент, на който е искал лично да присъства. В хорарната астрология Луната е косигнификатор и тя в тази карта при аспекта си с планетата Нептун показва, че Гешев не е трябвало да поема този извънреден ангажимент, но това пък може би е объркало плановете на атентаторите, които набързо е трябвало да действат при изменението на маршрута.

"Аспектите на планетите Плутон и Марс и тяхното домово и планетарно разположение много ясно се вижда, че има изтичане на информация за маршрута, по който ще премине ескортът на прокурора. И това е станало от човек от близкото служебно обкръжение или от охраната на Гешев. Случващото ще се изтълкува като опит за убийство, но с привкус на реклама и геройство. Може да се каже, че атентаторите са професионалисти, хора с опит и знания в боравеното с експлозиви", сочи още подреждането и стадия на планетите, категорична е Игнатова.

Според нея звездите сочат още, че атентаторите са повече от двама и са били в близост до местопроизшествието по време на взрива. Действали са дистанционно, сочи положението на планетата Уран.

"Положението на небесните тела сочи, че групата, която е подготвила атентата, се е събрала преди два-три месеца. Една от целите е и дестабилизиране на политическата обстановка и опит да се попречи да бъде сформиран кабинет. Вероятно ще има разрешение за подслушване комуникациите на много хора след случилото се", обяснява Игнатова пред "България Днес".

 Експерт по антитероризъм за взрива:

Реклама

Не е било тротил!

"Разбрахме, че взривното вещество не е тротил. Той е невъзможно да се получи в домашни условия. Ако е самоделно взривно устройство, то може да е на базата на амониева селитра, която се продава в аптеките. Тя е слабо взривно вещество", това заяви експертът по антитероризъм Пламен Василев пред БНТ, който беше на мястото, където избухна бомба срещу кортежа на Иван Гешев в понеделник.

По думите му извършителите или са професионалисти, които са допуснали грешка, или са искали да всеят страх и паника, а не да ликвидират Гешев.

"Дръвчето, което е на мястото, е обгорено, но не е горяло. По-скоро е подложено за кратко време на много висока температура. Осколките вероятно са минали на около 15 см от покрива на автомобила. Щетите по колата не би могло да са много сериозни", смята Василев.

Според него звукът от подобна експлозия би се чул на поне 5 км. Той смята, че взривът е задействан с някакъв тип елементарно дистанционно.

Четете още

Нова версия на разследващите за атентата: С чип взривяват бомбата за Гешев

Нова версия на разследващите за атентата: С чип взривяват бомбата за Гешев

ПО СЛЕДИТЕ НА БОМБАДЖИИТЕ! Израелски специалист нищи атентата срещу Гешев

ПО СЛЕДИТЕ НА БОМБАДЖИИТЕ! Израелски специалист нищи атентата срещу Гешев

Вижте НОВИ СНИМКИ от атентата срещу Иван Гешев!

Вижте НОВИ СНИМКИ от атентата срещу Иван Гешев!

Прокурори и политици под прицел! Вижте кого ЗАСТРЕЛЯХА в зората на демокрацията у нас

Прокурори и политици под прицел! Вижте кого ЗАСТРЕЛЯХА в зората на демокрацията у нас

Реклама
Реклама
Реклама