Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14402054 www.bgdnes.bg

Ексшеф на НСО СЛОЖИ ТОЧКА по казуса с атентата срещу Гешев!

"Не виждам нищо професионално в атентата срещу главния прокурор. Някои хора твърдят, че по-скоро е било пиратка и аз съм склонен да се придържам към тази теория. По-скоро става въпрос за някакъв камуфлаж, инсценировка отколкото за истински опит за покушение", каза ексшефът на НСО генерал Красимир Станчев, с усмивка на лицето, пред Нова тв.

Станчев изреди няколко факти, които го карат да се колебае в истинността на атентата срещу обвинител номер 1.

Реклама

"Когато човек събере накуп всички факти, няма какво друго да си помисли освен, че е инсценировка. При този взрив не виждам нищо професионално, ако има нещо, то единствено са искали да подскажат на Гешев нещо, да го сплашат, но не и да го убият." това каза пред "На фокус" с Лора Крумова ексшефът на НСО Красимир Станчев.

"Първо, доколкото разбрах, Гешев е поискал да смени колата си с бронирана, после пътува към София, вместо към Турция. Израелският специалист по контратероризъм пристига час и половина преди опита за покушение срещу Гешев и много други подобни факти. От всичко това възникват много съмнителни и притеснителни въпроси.", смята Станчев. От думите му изглежда сякаш ексдиректорът на Националната служба за охрана има определени съмнения за истинността на взрива.

"Не е действала професионално пилотната кола, първата кола. Има въпроси към охранителят, който е бил в нея. Как така не е видял устройството, което е било само на метри от пътя. Все пак функцията на тази пилотна кола е да огледа пътя преди да мине другият автомобил, в която в случая е бил главният прокурор."
Бе засегнат и въпроса защо Гешев се придвижва с по-нова кола с по-добра бронировка от тази на президента Румен Радев. Генерал Станчев оказа напълно несъгласен с това и според него не е нормално.

"Не е нормално Гешев да е с кола с по-добра бронебойна защита от тази на президента, просто не е!"

Четете още

Близък на Гешев издал маршрута му

Близък на Гешев издал маршрута му

Нова версия на разследващите за атентата: С чип взривяват бомбата за Гешев

Нова версия на разследващите за атентата: С чип взривяват бомбата за Гешев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама