Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14406556 www.bgdnes.bg

Ботьо Ботев за атентата срещу Гешев: Нямаше кратер, все едно е ровено с гребла

"Няма никакъв кратер, останах с впечатлението, че там е ровено с някакви гребла. Поне така изглеждаше. Работата в района от оперативен състав трябваше да продължи поне пет-шест дни. В един голям периметър е било необходимо да се направи заградителен участък, защото оттам са минали извършителите, оттегляйки се". Този анализ направи пред Би Ти Ви криминалистът Ботьо Ботев, който е изготвил свой анализ за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.

Ботев направи аналогия с опита за убийство на Васил Божков, когато в асфалта е пробит кратер с дълбочина 40 на 30 см дълбочина, а там има и бетон, и колата е била разбита. Според известния криминалист в този случай няма нищо такова.

Реклама

"Взрив е имало, определено. Но като съпоставя с изявленията преди и първоначалните определения, в никакъв случай не е бил такъв. Не е бил в толкова голямо количество. Вие знаете ли какво означава три килограма тротилов еквивалент?", попита риторично Ботев. Според топкриминалиста е странно, че се дават противоречиви показания от едни и същи лица.

"Първо беше съобщено за жена и деца, след това ги няма", допълва Ботев, но е категоричен, че не може да става въпрос за инсценировка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама