Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14425569 www.bgdnes.bg

КЕФ ЦЕНА НЯМА! И сватбите поскъпнаха!

От 70 лв. започва менюто за един гост

Прическите и гримът рязко поскъпнаха, броим повече и за ритуала 

Сватбите поскъпнаха с между 10 и 20%, сочи проучване на "България Днес".

Инфлацията при хранителните продукти принуди хотелите и ресторантите да вдигнат цените на празничните менюта в цялата страна със средно 15 процента. Ако през миналата година в столицата можеха да се намерят куверти за 60 лв., а в областните градове и за под 50 лв., сега стартовата цена на 4-степенно меню за гост започва от 70 лева, а в най-желаните сватбени локации не пада под стотачка на гост.

Гражданският и църковният брак също вдигнаха таксите си си със средно 10 на сто в сравнение с миналата година, като цените се различават спрямо града, в който ще е венчавката. В София започват от 300 лв., а в Бургас - от 200 лева. Изнесените ритуали, каквито предпочитат голяма част от младоженците, от минимално 300 лв. се вдигнаха на 450 лева. Инфлацията принуди и сватбените агенти да повишат цените на услугите. Скок има и при прическите - от 100 на 140 лева. Булченският грим също се увеличи до средно 200 лв.

Реклама

За да спестят младоженците, първо орязват броя на гостите, като предпочитат да събират само най-близките си хора. След това намаляват разходите за украсата - вместо живи цветя си поръчват изкуствени, правят се по-семпли тържества.

Булки споделят, че не пестят от цената за най-важният сватбен аксесоар - роклята. Тук ценовият диапазон е огромен. Възможно е да използвате варианта "под наем" срещу около 200-300 лв., както и да се спрете на някой много дизайнерски, уникален и неповторим модел за хиляди левове. Масово дамите се насочват към Асеновград, където цените на белите рокли са средно 1000 лв., а на обувките - около 100. Друго, за което булките са склонни да дадат немалка сума пари, са грим, прическа, брачни халки и фотограф, а мъжете споделят, че за тях най-важни са качествената храна, алкохол и диджеят, който дава настроение за цялото тържество.

Четете още

БОМБА! Ергенът се жени още в шоуто

БОМБА! Ергенът се жени още в шоуто

Любима двойка от "Един за друг" стяга сватба след месец

Любима двойка от "Един за друг" стяга сватба след месец

Дейвид Бекъм жени Марк Антъни четвърти път

Дейвид Бекъм жени Марк Антъни четвърти път

Мис Плеймейт Жанета Осипова: Искам да съм Ергенка и 20 мъже да се борят за мен

Мис Плеймейт Жанета Осипова: Искам да съм Ергенка и 20 мъже да се борят за мен

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама