Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14628829 www.bgdnes.bg

Мария Статулова за актуализацията от 1 юли: Новите пенсии са подигравка с хората

Толкова гадно се чувствам, че няма накъде, казва обичаната актриса 

"Не трябва да се увеличават пенсиите повече. Да не се пипат! Откъде накъде? По-добре тези 1 млн. възрастни души направо да изчезнат. Има човек - има проблем. Няма човек - няма проблем."

Така с лека нотка на ирония обичаната актриса Мария Статулова коментира пред "България Днес" готвената актуализация на всички пенсии по швейцарското правило с 12% от 1 юли.

Реклама

"Всичко това е подигравка с хората! Толкова гадно се чувствам за всички тях, че няма накъде. Докато едни британски пенсионери цяла зима стоят без проблем в Кипър, защото им е топло, нашите нямат пари за автобуса до близкото градче, а някои и до съседния квартал", отбеляза актрисата от "Авантаж", "Адаптация", "Дами канят" и "Маневри на петия етаж".

Друг изтъкнат наш деец също скочи на "фрапантното" увеличение на пенсиите.

"То е смешно! Само като ги погледнеш тези 50-60 лв., и те изчезват на фона на инфлацията. От 17 години не съм получавал актуализация на пенсията. Нито една стотинка отгоре!", каза пред вестника легендарният алпинист Методи Савов, който два пъти изкачва най-високия връх в света Еверест.

За успехите си в алпинизма е награден с орден "Народна република България" II степен и "Георги Димитров". Заслужил майстор на спорта е. По-късно успехите му носят 700 лв. пенсия по закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нация.

"Разбирам да получавам и трудовата си пенсия, а тази да е десерт към нея. Но не! Бях обявен и за герой на социалистическия труд. После това беше ликвидирано не само за мен, но и за всички останали. Носеше ни 100 лв. повече. Това е едно обезпаметяване на всички тези 1723 души, получили това звание у нас от 1948 г., когато е издаден указът", отбеляза Методи Савов, който на 25 май навърши 76 години.

Четете още

ИЗУМИТЕЛНО! Актьорът Любен Чаталов още чака пенсия на 73 г.

ИЗУМИТЕЛНО! Актьорът Любен Чаталов още чака пенсия на 73 г.

Христо Мутафчиев пред "България Днес": Унизяват хората с ТЕЛК!

Христо Мутафчиев пред "България Днес": Унизяват хората с ТЕЛК!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама