Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14682345 www.bgdnes.bg

105 медала печели 12-годишният Виктор

  • Малкият плувец няма равен 
  • Тренира шест дни в седмицата, най-добре се справя по гръб 

Доли ЛУКАНОВА

105 медала от турнири по плуване печели едва 12-годишният Виктор Гинов. Малкият шампион започва да тренира на шега преди 7 години, но потенциалът му бързо изпъква и днес бургазлийчето е сред първенците във водата.

Реклама

"Започна да тренира при мен. В началото идваше само събота и неделя. Видях, че това дете има голям потенциал, говорих с родителите и увеличихме тренировките", споделя пред "България Днес" откривателят на Виктор Михаил Попов, който е селекционер по плуване и водна топка.

Първият си медал детето-чудо печели през април 2017 година. Тогава момчето блесва с плуване на 50 м по гръб и грабва сребро.

"Виктор е гърбист. На гръб винаги си грабва медала, когато скочи. И с кроула се справя добре. За неговата възраст максималната дължина е 400 м плуване и той се справя много добре. Има конкуренция, което го мотивира. В страната има още 2-3 момчета в неговата категория, които са много добри и все си мерят силите", издава Попов.

Малкият Виктор първоначално е записан на карате. В залата по бойни изкуства бързо му омръзва и родителите му решават да го отпишат. Така Гинов се озовава в басейна и започва да плува в свои води.

От два пъти седмично тренировките му се увеличават на шест. Ученикът има само един почивен ден, но това не му тежи, защото много обича да плува и не усеща тренировките като нещо досадно.

За последните два турнира, който се провеждат в Бургас и Сандански, Виктор печели шест медала, с което трофеите в колекцията му достигат 105. Сега малчуганът се готви за ново водно предизвикателство през юли в Сандански. Пожелаваме му успех!

Четете още

Цанко Цанков атакува световен рекорд за междуконтинентално плуване

Цанко Цанков атакува световен рекорд за междуконтинентално плуване

Голям подвиг и щастлив финал за Цанко Цанков в Гибралтарския пролив!

Голям подвиг и щастлив финал за Цанко Цанков в Гибралтарския пролив!

Реклама
Реклама
Реклама