Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14697898 www.bgdnes.bg

ШОК! Трупове на крави изплуват от Черно море. Отровено ли е?

Трети труп на крава изплува на родното крайбрежие. След като преди дни в залива на плаж "Корал" в община Царево морето изхвърлил мъртво говедо, дни по-късно същото се случи край скалите в местността Червенка, в Черноморец.

Рано тази сутрин в местност Таласакра влезе багер край труднодостъпния скалист бряг, за да премахне трупа. Не е ясно дали животните са от щетите в Украйна, но от Областната дирекция на БАБХ уточниха, че всичките три са без ушна марка, каквито има добитъкът отглеждан в ЕС.

Реклама

"Не мога да кажа откъде идват. За първи път чувам тази версия за Украйна. Според мен най-логичното е да идват от някой кораб в морето", обясни Росен Деспотов, кмет на Черноморец, предава Нова телевизия.

Към този момент паника или напрежение сред жителите на населените места или летовници няма. От "Морска администрация" подчертават, че към този момент няма данни за авария в кораб, превозващ контейнери с живи животни или за плуващи животни в морето.

"Предстои дезинфекция на плажната ивица и да се надяваме че това ще е последното животно, което попада на нашите брегове", обясни Зорница Димитрова от отдел "Екология", община Созопол.

Притесненията за екокатастрофа в Черно море се засилват след разрушения язовир Каховка в Укарйна, който изляза милиони кубични метри вода.

Четете още

Холера, салмонела и хепатит плъзват из Черно море

Холера, салмонела и хепатит плъзват из Черно море

Снежанка Мончева, бивш директор на Института по океанология:  Боклуци от Украйна може да достигнат до плажовете ни

Снежанка Мончева, бивш директор на Института по океанология: Боклуци от Украйна може да достигнат до плажовете ни

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама