Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14733122 www.bgdnes.bg

Къщата на Барби - хит във Варна

Сградата е старинна и привлича много туристи 

Ученици издирват красивата девойка, която живее в нея 

Къщата на Барби е най-новата атракция във Варна.

Уникалното място се превърна в хит сред младите хора, които не изпускат възможността да посетят розовата къща, за да си направят красиви снимки за спомен. Сградата е старинна - типична за архитектурата за началото на 20-те години на миналия век. Това, което впечатлява жителите на морския град, е, че цялата къща е обсипана с рози - в малкия й двор, по фасадата и на терасата.

"Къщата е двуетажна, малка и спретната. Определено има хора, които я поддържат, защото дограмата е нова, а дворът не е оставен на произвола на съдбата, тревата се коси", споделя пред "България Днес" Марина Василева, студентка във Варна. По думите й освен млади хора, които искат да се снимат на фона на цветята, къщата привлича като магнит и туристи. В морския град е пълно с руснаци, украинци и румънци, които често посещават атракцията, за да й се възхитят.

Реклама

"Хората се чудят защо сградата не е превърната в музей, тъй като мястото е много различно на фона на останалите къщи в района", разказва Марина.

Студентката разкри, че цветята, които цъфтят около къщата, са различни, но това зависи от сезона. Цъфтежът на розата започва през май с така наречените пролетни рози и може да продължи до замръзване с късно цъфтящи сортове.

"Главната врата е заключена и не се вижда друг вход. Въпреки че дворът на къщата е поддържан, не изглежда, че някой живее в нея. Жителите на града се чудят кои са собствениците и защо не живеят в нея", споделя Василева.

Преди година ученици от Музикалното училище във Варна дават име на старинната сграда и сега всеки я знае като Къщата на Барби.

"Възпитаниците ни решиха да я кръстят така, защото я олицетворяват с дома на красиво, русо момиче, което прилича на Барби. Но все още издирват младата девойка и не могат да я открият", разкриха пред вестника от Музикалното училище.

Реклама
Реклама
Реклама