Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14741081 www.bgdnes.bg

Кучето Депутат го закъса

Събират дарения и храна за Фернанда

Стопанинът му остана без работа и влиза в болница

Кучето Депутат го закъса!
Чаровното четириного Фернанда, което посрещна народните представители в последните два парламента, е изправено пред ново изпитание. Неговият стопанин Петър има сериозни проблеми и е принуден да поиска помощ от приятели. Осиновителят на Фернанда наскоро напусна работата си и страда от здравословни проблеми. На Петър му се налага да влезе в болница за операция, а лечението ще излезе скъпо. Стопанинът изпитва трудности и има нужда от помощ, за да полага необходимите грижи за животното. Петър има още едно куче взето от улицата, което се е превърнало в по-малка осиновена сестра на Фернанда. Напоследък четириногото се угои като истински депутат, но храната за Фернанда е не по-евтина от човешката, а и ветеринарните грижи също излизат скъпо.
"Този месец съм затруден, имам здравословен проблем, ще трябва да ме оперират от киста - признава Петър. - Моля за финансова помощ или с храна за Фернанда и Ева, докогато се оправя. В днешно време здравето на човек е скъпо, но докторска помощ е много по-скъпа."


Стопанинът на кучето Депутат ще се подложи на операция в началото на следващия месец. Дори и с разклатено здраве Петър полага всички необходими грижи за Фернанда и другото животно. Проблемите на стопанина може да доведат до нови опити на "доброжелатели" да му отмъкнат прочутото куче. Преди време активисти изпратиха инспектори от Столична община в новия му дом, които да проверят как се отглежда Фернанда. "Животното се отглежда при добри условия", заключават от Столичния инспекторат и подписват необходимия протокол. За Фернанда имаше куп мераклии за осиновители, които още не могат да приемат факта, че то вече си има нов стопанин.
Кучето Депутат се превърна в знаменитост през октомври миналата година, седейки гордо и кротко до червения килим пред парламента. Почти всички депутати подминаха с безразличие бездомното животно, като единствено експремиерът Гълъб Донев го погали. След това десетки се заеха с издирването на животното и намирането на дом. В крайна сметка кучето Депутат се озова чак в Малинова долина, където се среща с бъдещия си стопанин. Двамата се харесват веднага и Фернанда се прибира заедно с него в дома му. Следва борба за осиновяването му, като в крайна сметка Петър стана официален собственик на животното. Пожелава ме му да се оправя бързо!



Четете още

Кучето Депутат открива парламента

Кучето Депутат открива парламента

Кучето Депутат се ошишка като истински депутат

Кучето Депутат се ошишка като истински депутат

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама