Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14784579 www.bgdnes.bg

Президентът Георги Първанов стана на 66 години, празнува с внуците

На 66-годишния си рожден ден

Вече се занимавам с каквото си искам и ми е спокойно, казва бившият държавен глава

С шестимата внуци изкара 66-ия си рожден ден президентът Георги Първанов. На въпроса: "С какво се занимава сега?", отговорът е: "С каквото си пожелая! Спокойно ми е!".

Реклама

След като се оттегли от лидерския пост в партията АБВ, Първанов се посвети на шестимата си внуци и на писането. Най-любими са му часовете с тримата Георгьовци, кръстени на него, и с внучката Виктория. Като историк вече е показал на децата най-важните исторически обекти у нас и подробно им разказвал за войните, в които е участвала страната ни.

И тази година президентът покани на барбекю семейството и приятели. "Дано времето да е хубаво и да не вали, за да може да приготви сам барбекюто в градината, той е голям майстор", издадоха от обкръжението на Първанов.

Миналата година по-малкият син на президента Ивайло и съпругата му Росица го направиха дори дядо рекордьор с появата на близнаците Зара и Николай. Ивайло и Росица вече имат един син Георги, който е на 4 години. Снахата на Първанови е банкерка по професия, синът Ивайло се занимава с успешен хотелиерски бизнес и е собственик на един от най-луксозните СПА комплекси в България - "Стримона СПА" в Кюстендил. Големият син на Георги и Зорка - Владимир, се занимава с компютърни технологии и има фирма за софтуери. Наскоро е навлязъл и в друга ниша на бизнеса заедно с по-малкия си брат. Съвместно двамата управляват и дружество за проектиране, изграждане и експлоатация на съоръжения за производство на еленергия на база енергия на вода. Съпругата на Владимир - Цветанка, е нефролог в болница "Токуда". Те имат вече две пораснали деца, първородните внуци на президента. Първи се роди Георги, който вече е на 11 години. През 2015 г. Владимир и Цвети станаха родители и на дъщеричка Виктория.

Освен че обича празниците, семейството често прекарва отпуските си заедно. Любимо и за Георги Първанов, и за жена му Зорка е да се състезават с джет в морето. Зорка е фурия във водата, разказват близки до семейството.

Президентът обича да си почива, като играе футбол и волейбол с внучетата, а понякога вечер си прави и турнири по шах с тях. Със синовете си Владо и Иво любима игра била "на вързано" за символични облози.

"Съзнавам, че дългите години, посветени на политиката, ме отделиха от семейството ми и затова гледам да компенсирам сега", признава бившият държавният глава.

Малцина знаят, че като президент Първанов винаги си е водил записки от срещите си с първите държавни и правителствени мъже от цял свят, често дори и на гърба на менютата от официалните вечери и обеди. Честито!

Реклама
Реклама
Реклама