Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14791119 www.bgdnes.bg

Съдия Мирослав Митев два пъти взема по 5 бона подкуп

За да се смили над мъж по дело за побой над полицай

Антимафиотите му правят капан и го спипват с белязаните пари

Съдия Мирослав Митев два пъти взема по 5 хилядарки от подсъдим, за да е милостив в присъдата си по дело за побой над полицай. Това стана ясно на извънреден брифинг на Софийската градска прокуратура и на КПКОНПИ.

За случая става ясно, след като жертвата на изнудването сам се обажда на ченгетата и им казва, че съдия Митев го е намерил и му е пуснал офертата - той да му даде няколко бона, а пък от своя страна магистратът от Окръжния съд в Търговище да намали присъдата на мъжа по дело за побой над полицай, получена на първа инстанция. Обвиняемият е и в изпитателния срок на условно наказание, което щяло да се добави ефективно към бъдещата присъда. На първа инстанция побойникът е закован с малко над 1 година затвор, но съдията го уверява, че ще му даде само няколко месеца решетки. Това било най-доброто, което може да направи.

Реклама

Предполага се, че обвиняемият един път дава на Митев 5 хилядарки, но Митев иска още толкова. Именно тогава сигналът е подаден от самия мъж в ГДБОП, които пък от своя страна уведомяват Антикорупционната комисия. Това посочи нейният шеф Антон Славчев. Оттам веднага започват разследване. Ченгетата започват да кроят план с обвиняемия и решават да направят капан на съдията. След като магистратът получава белязаните пари, антимафиотите му щракват белезниците. Това е официалната версия, която се проверява от държавното обвинение, става ясно от думите на зам. градският прокурор Христо Кръстев на извънредния брифинг.

Съдиите в града са потресени от случилото се и споделят, че Мирослав Митев има над 20-годишен стаж. Преди да отиде в Търговище, работи в съда в Попово. Едва ли е изненада, че правното си образование получава в милиционерската школа в Симеоново.

Разследването се води от Софийската градска прокуратура и антикорупционната комисия.

 Отрязват го два пъти за повишение

През 2014 г. Митев се кандидатира за председател на Окръжния съд в града. Характеристиката му определя съдията като човек, който се "води единствено от вътрешното си убеждение и закона". Освен това не се поддава на тласъци и закани. Отхвърлен е, през 2019 г. отново опитва, но пак безуспешно. На третия път успява и започва да правораздава в Окръжния съд в Търговище.

Четете още

Ексклузивно! Пуснаха Иванчева на свобода

Ексклузивно! Пуснаха Иванчева на свобода

Килърът от "Соло" остава в Ташкент!

Килърът от "Соло" остава в Ташкент!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама