Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14800602 www.bgdnes.bg

Ламбо спасява болно момченце от Перник

Вещи на проф. Стефан Данаилов на търг за лечението на Никола от Перник

Кампания за набирането на средства, необходими за лечението на Никола Ивайлов Ангелов, на 9 години, от град Перник събра повече от 5000 лева на търг вчера.

Тя е организирана от бабата на момченцето, а предмет на благотворителния търг бяха лични вещи на знаменития български артист Стефан Данаилов - Ламбо.

Реклама

"Дарител е синът му - режисьорът Росен Цанков. Сред вещите имаше много ценни неща, дори сантиментални за мен - видях снимка от дипломирането си, както и моят колега Дарин Ангелов", сподели актрисата София Бобчева, част от инициативния комитет за събирането на парите.

В наддаването участваха и много лични любими предмети на проф. Стефан Данаилов - книги с автографи специално за него, картички с лика му, благотворителни плакети, снимки от албуми на Мастера, както и картина на областния управител на област Перник - Людмил Веселинов.

"Проф. Данаилов обичаше да помага на всички, неведнъж го е правил за състудентите ми, за благотворителни каузи, за много инициативи на негови приятели и близки. За всички имаше сърце и душа и днес, години след кончината си, хората продължават да го боготворят", казва още София Бобчева.

Благотворителната инициатива ще продължи и онлайн, а заедно с нея ще се състои и концерт, в който ще участват много български звезди - Алисия, Били Хлапето, Рени, "Дийп Зоун", "Flawless trio", Симона, Адам, Ива и Велислава Костадинови и много други. Водеща на инициативата е актрисата Луиза Григорова.

Който има желание да помогне, може да го направи на следната сметка:

IBAN: BG72 BPBI 7947 4064 4099 01

BIC: BPBIBGSF

ОСНОВАНИЕ: НИКОЛА ИВАЙЛОВ АНГЕЛОВ (ТИТУЛЯР)

Четете още

9-годишно дете се бори за живота си

9-годишно дете се бори за живота си

Балон с кръв застрашава живота на ученичка, Александра с много рядка болест

Балон с кръв застрашава живота на ученичка, Александра с много рядка болест

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама