Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14889637 www.bgdnes.bg

Ясновидката Соня Заварчик: Лъжат ни за падналия метеорит! Военно обучение е!

Огнено кълбо мина над главите ни и се стовари в съседния двор, притесняват се във видинско село

Доли ЛУКАНОВА

"Това не е метеорит, а военно учение. Опитват се да сплашат хората, но не бива да се страхуваме. Над страната ни не е надвиснала опасност."

Реклама

Това коментира пред "България Днес" популярната ясновидка Соня Заварчик, след като небето се освети и стресна цяла България в късните часове на 11 юли. По данни на румънските власти метеорит се е взривил във въздуха, а отломките са паднали на тяхна територия.

"Огнено кълбо мина над главите ни и падна в съседния двор!" С това изречение местните от видинското село Гомотарци, където тътенът и светлината са били най-силни, посрещат кметицата Ирена Иванова.

"По това време не бях навън. Чух само много силен тътен. Хората много се уплашиха. Казаха, че е паднало на метри от тях. Излязохме да търсим дали нещо не се е запалило. Светихме с фенери и телефони, но не видяхме нищо притеснително", коментира пред вестника Иванова и допълни, че положението в селото вече е спокойно.

Мистериозното явление вдигна на крак и Ловешка област.

"Лично го видях! Бях навън по това време и всичко стана за секунди. В първия момент си помислих, че е падаща звезда или ракета от сигнален пистолет", коментира пред вестника кметът на село Сливата - Димитър Иванов.

Метеорити с големината на футболна топка падат между 25 и 30 хил. на година, а тези, които са по-големи, колкото пералня, падат между 6 и 12 и не е необичайно, успокоява директорът на обсерваторията в Рожен доц. Никола Петров.

Четете още

Хоба е най-големият метеорит на Земята

Хоба е най-големият метеорит на Земята

Метеорит стряска Северозапада, хората го мислят за НЛО

Метеорит стряска Северозапада, хората го мислят за НЛО

Реклама
Реклама
Реклама