Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15045527 www.bgdnes.bg

Осъдени за побой над жени през 2023 г.

Душат съпругите, млатят ги с лопати и ритат, а децата са свидетели на ужаса

Насилието над жени у нас е един от големите проблеми, с който сякаш властимащите не се борят или поне не си личи. Повечето от насилниците се разминават между капките, някои са глобени, а малка част лежат в затвора за дълги години.

Последният случай е този с нарязаната и унижена Дебора от обвинения за това Георги в Стара Загора. 

Реклама

Случаят вдигна накрак обществото, политиците, неправителствените организации и въобще цялата страна. Георги е обвинен, че нарязва 21 пъти Дебора по гърдите, краката и ръцете, след което й чупи носа и й обръсва главата. В момента Георги е в ареста за постоянно и има две обвинения срещу него - за закана за убийство и за нанасяне на лека телесна повреда. Адвокатът на Дебора смята, че Георги ще получи ефективна присъда, но това със сигурност няма да е скоро.

Последната ефективна присъда за насилие над жена от тази година е 12 г. и я излежава Александър, който брутално преби гаджето си и я изнасили през 2022 година в Пловдив. Пострадалата и насилникът се познават покрай посещенията си на футболни срещи. На 5 септември 2022 година запалянкото и двама негови приятели отиват в дома на жертвата, за да отпразнуват победата на техния любим футболен отбор.

Празненството е бурно и всички пият като невидели. Приятелите на Александър си тръгват и след това нещата излизат рязко извън контрол. Бабаитът се заканва да убие момичето, ако не спи с него. След минути вече я налага с юмруци и я изнасилва брутално. Съседи чуват виковете й и подават сигнал в полицията. Ченгетата стигат навреме и го арестуват, а нея спасяват. Александър е осъждан и преди за подобно нещо и затова получава 12 години решетки при строг режим.

На 5 май тази година осъдиха мъж, пребил жена си с лопата, а от нелекуване на раните жертвата губи пръстите на дясната си ръка. 41-годишния насилник от Казанлък е осъден на 7 години затвор. Случаят е особен, защото от средата на август до 5 септември миналата година държи жена си заключена, без медицинска помощ след бруталния побой.

Двамата са женени от години и имат четири деца. Насилието в дома им е нещо нормално. Но в средата на месец август м.г. мъжът взема една лопата и започва брутален побой. Жертвата пази главата си с ръце и единият от жестоките удари отсича средният пръст на дясната й ръка. Агресивният тип започва да се притеснява, че ще го хванат, и решава да я заключи в жилището им. Освен това я заплашва, че ще я пребие още по-лошо, ако излезе или се свърже с близките си.

Бащата на пострадалата се обажда на ченгетата, че не може да се свърже с дъщеря си от над две седмици. Тогава ченгетата отиват на адреса, разбиват вратата и спасяват жената. Мъжът осъмва с белезници и в ареста, а сега получи и 7 години решетки.

Реклама

В началото на годината за побой над жена си пред очите на детето им във Варна агресивен тип се размина дори без условна присъда, а само със символичната глоба от 1 бон.

Миналата година насилникът за пореден път става раздразнителен и агресивен, след като се напива до безобразие. Без причина започва да обижда и заплашва жена си, след което идва ред на юмруците. След брутален тупаник потърпевшата пада на пода. Цялото й лице е потънало в кръв, но следват още няколко ритника и удара. В този момент детенцето влиза и заварва майка си с отворена рана на скулата и подуто око, почти в несвяст. Бащата крещи и я рита. Съседи казват на ченгетата, които пристигат и спират побоя.

Жената успява да си извади медицинско за травмите - сцепена скула, спукан нос и синини по тялото. Бабаитът се разминава между капките, защото е с чисто съдебно минало и Темида само го глобява.
Друго наказание от януари тази година е 6-годишната присъда за мъж, който така пребива жена си, че накрая съпругата му издъхва.

Шест години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване за смъртоносен побой над жена в гр. Божурище. Случаят е от 2021 г. но присъдата бе казана на 4 януари тази година.

Между двамата често възникват скандали по различни поводи. Мъжът й отправя закани постоянно, а понякога посяга физически на жена си. Около 23,00 ч. на 28 декември 2021 г. подсъдимият и жертвата отново се скарват. Той й нанася няколко удара с ръце в областта на тялото и на главата, рита я в корема. Накрая започва да я души. Докато я стиска за гърлото, пострадалата успява да се обади по телефона на децата си и да ги информира за случилото се. Ченгетата идват и задържат агресивния тип. Първоначално жената усеща силно главоболие, а по-късно и частично обездвижване. Дъщеря й вика линейка. Часове по-късно жертвата издъхва в болницата.

Като причина за смъртта в експертизата се сочи въздействие в областта на шията, довело до закрита травма на артерия с последвал масивен инсулт. Така бабаитът е осъден на 6 години решетки.

Година решетки за пребил дъщеря си

С година решетки се размина баща, пребил брутално дъщеря си. Случаят е от 2018 г. в град Килифарево.

Агресивният татко бе осъден на тази мижава една година затвор след споразумение с прокуратурата. Бащата се призна за виновен, че на 16 август 2018 г. в град Килифарево е пребил щерка си брутално.
Всичко започва, когато таткото разбира, че щерка му е в някакво заведение с приятелки, но не му е казала. Бабаитът веднага се запътва натам и вижда дъщеря си да седи на тротоара. Момичето и приятелките й стоят пред заведението, защото чакат да се освободи маса. Бащата, без да обели и дума, започва да рита като побеснял младото момиче пред погледите на всички. Свидетелите едвам го откъсват от нея и викат Спешна помощ. Медиците установяват, че момичето има счупване на лява лъчева кост и лява лакътна кост. Има подозрение, че това не е първият побой, който е нанесен над момичето, но това така и не е доказано. В момента таткото е на свобода.

Четете още

Адвокатът на нарязаната Дебора: Медицинската експертиза е спорна!

Адвокатът на нарязаната Дебора: Медицинската експертиза е спорна!

(ВИДЕО) НАРЯЗАНАТА ДЕБОРА ПРОГОВОРИ И РАЗПЛАКА БЪЛГАРИЯ: Твоят смях като нож се забива вътре в мен!

(ВИДЕО) НАРЯЗАНАТА ДЕБОРА ПРОГОВОРИ И РАЗПЛАКА БЪЛГАРИЯ: Твоят смях като нож се забива вътре в мен!

Реклама
Реклама
Реклама