Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15106775 www.bgdnes.bg

Мъчителят на кучето Мечо е на свобода

Все още няма дата за делото на Шулев 

Държавата неглижира насилието според Светослав, който се грижи за кучето 

Мъчителят на кучето Мечо е на свобода и все още няма дата по делото на Захари Шулев. Това съобщи пред "България Днес" Росица Анчева от Софийски районен съд.

Соченият за насилник на животни бе обвинен за това, че през ноември м.г. примамва с храна бездомно куче, а четири часа по-късно носи животното на ръце и го захвърля край пътя. Мечо е намерен сутринта пред къщата на Захари в столичния квартал "Карпузица" със счупени кости и множество прорезни рани. Появиха се твърдения, че това не е първият случай, в който мъжът мъчи животни. Съдът уважи искането на държавното обвинение за налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", но два месеца по-късно Шулев бе пуснат на свобода, защото е изтърпял максимума зад решетките, който позволява законът за такова престъпление. От тогава до ден днешен не е насрочена дата за делото срещу него. Ако такова въобще има.

Реклама

"За съжаление насилието се неглижира от държавата. Разочарован съм, че един насилник се разхожда сред нас безнаказано", сподели Светослав Петров от организацията "Енимъл Рескю", която се грижи за четириногото.

Пред "България Днес" мъжът изрази възмущението си, че при наличие на престъпление и ясен извършител наказание все още няма.

"Ясно е, че каквото и да е разследване или съдебно дело не може да се направи бързо, но скоро ще стане година, откакто Шулев преби Мечо", каза Петров.

По думи на Светослав Мечо вече се чувства много добре и живее в офиса на организацията. Все още няма подходящи осиновители, които да го вземат и да стане част от семейството им.

Четете още

Кучето Мечо вече е излекувано

Кучето Мечо вече е излекувано

Кучето Мечо стана офиссекретар, няма кой да го осинови

Кучето Мечо стана офиссекретар, няма кой да го осинови

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама