Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15119276 www.bgdnes.bg

Кoлоездачът Димитър Дикелов: При 40 градуса минах 300 км за 15 часа

Великотърновец измина 300 км за 15 часа на колело. Младият Димитър Дикелов пропътува разстоянието от Велико Търново до София. Митко кара активно едва 11 часа, останалите 4 използва за почивка или да се чуе с близките си.

"Изживяването е несравнимо! Самото каране те кара да се чувстваш свободен. Когато гледах върховете, полята и всичко около мен, имах чувство, че съм в рая. Не липсваха и трудности, но определено си заслужаваше", споделя пред "България Днес" колоездачът.

Реклама

Боляринът избира Подбалканския път. Маршрутът му минава през Дряново, Габрово, Шипка, Калофер, Карлово, Сопот, Кърнаре, Пирдоп, Челопеч и Долно Камарци. Дикелов избира да тръгне много рано сутринта, още преди изгрев. Целта му е да стигне в София по светло. Взима със себе си резервни гуми, лепило и шестограм, за да може да поправи велосипеда си, ако нещо го изненада по пътя.

"Подготвих си и две бутилки вода, които пълнех при всяка възможност. Когато около мен нямаше чешма или бензиностанция, ми се налагаше да пия и вряла вода", допълва борбеният младеж.

Димитър доказва на себе си и своите близки, че силата на човешкия дух може да бъде безгранична след този преход. На моменти термометърът му отчита 40 градуса, пътят му изглежда безкраен, но колоездачът води вътрешни битки със себе си и продължава напред.

"Имаше моменти, в които мозъкът иска да се откаже, но тялото продължава. Водих битки със себе си. Виждаш, че пътят няма край, и идва момент на вътрешна борба, но точно това са тънките моменти, в които трябва да се пребориш, за да успееш", споделя Дикелов.

Най-трудното от цялото преживяване за младежа е влизането в София. Интензивният трафик и изнервените шофьори го стряскат, но успява да стигне невредим.

Младият мъж се занимава сериозно с колоездене от няколко години. Зад гърба си вече има няколко прехода до морето, до връх Ботев и до Шипка. Тези дни Митко заминава на заслужена почивка на море, но не с колелото, а с приятелката си.

Доли ЛУКАНОВА

Четете още

Юлиан Вергов яхна скейт на 53

Юлиан Вергов яхна скейт на 53

99-годишният скиор Иван Раев готов за "Гинес"

99-годишният скиор Иван Раев готов за "Гинес"

Реклама
Реклама
Реклама