Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15184711 www.bgdnes.bg

Пореден нов тираж на бестселъра "Гунди – какъвто не го познавате"

Биографията на футболната ни легенда отново е на книжния пазар и интересът към нея не спира. Книгата “Гунди – какъвто не го познавате” (Книгоиздателска къща „Труд“) има една основна цел – да не бъде забравена легендата Георги Аспарухов.

В допълненото издание, в специално създадената рубрика “Народът за Гунди”, е събрано всичко ново, което авторите са научили за легендата на българския футбол за тези пет години от първото издание на книгата. Историята на великата деветка продължава да бъде дописвана с още и още неизвестни факти и случки, разказвани от хора, докоснали се до него.

Реклама

„Идеята за новото юбилейно издание дойде след разговор с рекордьора по мачове за “Левски” Стефан Аладжов. Аладжата ни разказа как привърженик на“ сините” повече от половин век пази кичур с коса на Гунди.

Какво по-голямо доказателство за магията, която поражда всичко свързано с големия голмайстор?“ –споделят авторите.

А в книгата има много лични истории – на съпругата на Гунди – Лита, на сина му Андрей, кого се жени за дъщерята на друга легенда Павел Панов, на Янка Рупкина, на Стефан Аладжов, на редица известни и по-малко известни хора, докоснали се до Гунди.

Специално за изданието са предоставени уникални авторски снимки на големия майстор в спортната фотография Петър Спасов. Снимки за книгата изпращат и много обикновени хора, фотографски спомени са открити в чуждестранния печат, а архивни кадри от погребението му са предоставени от Антоанета Георгиева.

“Гунди – какъвто не го познавате”

Стр. 294

Цена 19,14 лв.

Четете още

52 Г. СЛЕД КАТАСТРОФАТА! Алфа ромеото на Гунди сее проклятие

52 Г. СЛЕД КАТАСТРОФАТА! Алфа ромеото на Гунди сее проклятие

(СНИМКИ) Опашки за Гунди на "Герена"

(СНИМКИ) Опашки за Гунди на "Герена"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама