Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15190528 www.bgdnes.bg

Убийството на Алексей Петров поръчано от чужбина! Близкият му приятел Марчело Джотолов с важна информация

Не е политическо, най-вероятно става дума за стара вражда, твърди още свързаният с делото "Октопод"

"Съкрушен съм! Отдавна не поддържахме връзка с Алексей Петров, но си честитяхме празниците. Той беше голям приятел, научихме много от него, добър експерт - помагаше в областта на военното дело и нямаше врагове в България. Мисля, че убийството нито е политическо, нито е направено от българин. Смятам, че връзката тук е международна. Най-вероятно стара вражда."

Реклама

Така коментира за вестника един от най-добрите приятели на Алексей Петров - бизнесменът Марчело Джотолов.

Приятелството между двамата датира от много време.

"България загуби много в негово лице. Той можеше да направи за страната си много неща още. Разбира се, че се познаваше с бащата на Кирил Петков – Петко, от спорта, както и с много фигури, които в момента са в политиката. Но нямаше врагове там, смятаме ние, неговите приятели. Поклон пред него, това само мога да кажа", сподели Джотолов.

През март тази година Марчело Джотолов и Янко Попов, последните останали подсъдими по делото "Октопод", бяха оправдани. Преди това бяха оправдани самият Алексей Петров, Антон Петров и Кирил Топалов. След това оправдателните им присъди бяха потвърдени и от апелативния спецсъд, а прокуратурата не протестира и те влязоха в сила.

Делото "Октопод" не може да приключи окончателно вече 13 години след шумната акция на МВР и прокуратурата от февруари 2010 г. Тогава беше арестуван Алексей Петров и обвинен, че е лидер на престъпна група за рекет и изнудване. Първоначално делото беше внесено в Софийския градски съд през 2011 г. и в продължение на две години беше гледано от съдия Румяна Ченалова. След това обаче тя беше уволнена и делото трябваше да започне отначало. Междувременно бяха създадени специализираните съд и прокуратура и тъй като делото трябваше да започне отначало, процесът беше пратен в спецсъда.

Там то тръгна през 2015 г. и три години по-късно приключи с оправдателни присъди. През това време почина основният свидетел в процеса Георги Цветанов, който загина в катастрофа през ноември 2015 г.

Подсъдим по делото беше и бившият висш прокурор Цеко Йорданов, който беше обвинен в престъпление срещу правосъдието. Той също почина, но преди това делото срещу него беше прекратено, а той осъди прокуратурата за 50 000 лева. Заради бруталните арести в акцията пък България беше осъдена в Страсбург да плаща обезщетения за близо 110 000 евро, написа Lex.bg.

Четете още

Майката на Алексей Петров през 2015 г.: Страх ме е за сина ми!

Майката на Алексей Петров през 2015 г.: Страх ме е за сина ми!

БРАТЪТ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ПРОГОВОРИ! Вижте какво казва за зловещото убийство. Жената с него е била физиотерапевт

БРАТЪТ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ПРОГОВОРИ! Вижте какво казва за зловещото убийство. Жената с него е била физиотерапевт

Реклама
Реклама
Реклама