Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15190703 www.bgdnes.bg

Тото карък №1 Илия Топузански: От 62 г. играя с едни и същи числа и нищо не печеля

Напоследък дори тройки не удрям, но няма да се откажа! Продължавам да пускам фишове и да се целя в джакпота 

"От 62 години играя с едни и същи числа, които буквално са станали част от паметта ми. Никога няма да ги сменя, тъй като, ако го направя и излязат за джакпота, няма да си го простя. Затова нека и хората да не си сменят числата и да държат на тях."

Реклама

Това заяви пред "България Днес" 87-годишният Илия Топузански, който с усмивка признава, че е най-големият тото карък не само у нас, но и на Балканите. Въпреки че пуска фишове повече от шест десетилетия, Илия няма голяма печалба.

За тиража тази вечер в играта 6 от 49 натрупаният джакпот е около 7,2 милиона лева, което дава надежда на мнозина българи, че може да забогатеят за една вечер.

"Ако ударя джакпота, веднага ще се похваля. Вероятно и от тотото ще ме обявят. Но какво да ви кажа - каръкът ми напоследък се засили още повече и дори тройки не удрям. Но това не ме отказва и продължавам да пускам фишове, като нямам пропуснат тираж", каза още пред вестника Топузански.

"За пръв път пуснах фиш през живота си през 1957 г., но не играех организирано. През периода 1960-1962 година вече имах постоянни числа, които пусках в чешка комбинация. Така успях да ударя три тройки. Със спечелените 9 лева си купих 10 лотарийни билета и спечелих радиограмофон", спомня си възрастният мъж.

През януари 1962 година Топузнаски взема съдбоносното решение да играе само с едни и същи числа, които никога да не променя. Написва на листчета числата от 1 до 49 и на случаен принцип ги изтегля, като ги оформя в три комбинации.

"Така и не успях за толкова много години за ударя петица или шестица. Дори и не съм се приближавал. Приемам се за карък, защото за толкова много години нямах нито една голяма печалба. Но вярвам, че надеждата крепи човека", оптимист е Илия.

Четете още

Най-големият карък Илия Топузански пред "България Днес":  Не си сменяйте числата в тотото!
Най-големият карък Илия Топузански пред "България Днес":  Не си сменяйте числата в тотото!

Най-големият карък Илия Топузански пред "България Днес": Не си сменяйте числата в тотото!

58 г. тото карък
58 г. тото карък

58 г. тото карък

Реклама
Реклама
Реклама