Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15203092 www.bgdnes.bg

Адвокатът на Роман Логвиненко: Освобождаването му няма нищо общо с убийството на Алексей Петров

"Предсрочното освобождаване на Роман Логвиненко няма нищо общо с убийството на Алексей Петров. Той се стремеше да спазва реда в затвора. Показал е, че се е поправил. Работил е като чистач във фитнес залата на затвора. Логвиненко няма общо със случилото се." Това казва адвокатът на Роман Логвиненко Фони Стефанов пред БиТиВи.

В определението на съда прави впечатление и становището на началника на затвора. Според него обаче не са налице достатъчно данни за поправяне и рискът от рецидив не е намален достатъчно. Адвокат Стефанов категорично не е на това мнение.

Реклама

„Напротив – многократно е награждаван от администрацията на затвора, има писмена похвала и заповед от началника на затвора“, пояснява защитника на атентатора на Алексей Петров.

По думите адвокат адв. Стефанов Логвиненко не е имал никакви пререкания с други затворници. Сред мотивите на адвоката за предсрочно освобождаване е и ситуацията с Украйна, откъдето е и Логвиненко. Месец преди решението на Апелативния съд Логвиненко отново е искал да бъде пуснат на свобода. Тогава Софийският градски съд не уважава молбата му.

Припомняме, че Логвиненко  бе осъден за атентата с гранатомет срещу Трактора през 2015 г. и освободен предсрочно на 29 май тази година. Тогава стрелят с гранатомет по колата на Алексей Петров, на метри от дома му. От четиримата от извършителите е арестуван поръчителят - украинецът Роман Логвиненко. Останалите все още се издирват с червена бюлетина от „Интерпол“. Тогава стана ясно, че те са били облечени с камуфлажно облекло, както е бил облечен и килърът на Алексей Петров, който го ликвидира вчера на Витоша.

Четете още

Убийството на Алексей Петров поръчано от чужбина! Близкият му приятел Марчело Джотолов с важна информация

Убийството на Алексей Петров поръчано от чужбина! Близкият му приятел Марчело Джотолов с важна информация

Вижте последните папарашки снимки на Алексей Петров

Вижте последните папарашки снимки на Алексей Петров

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама