Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15284880 www.bgdnes.bg

Тъстът на Красимир Каменов: Алексей Петров и Къро не се познаваха

Петър Кочанов каза, че телата на зет му и на щерката му все още са в полицията в Кейптаун

"Къро и Алексей Петров нито са се познавали, нито са се виждали, нито са имали общи бизнеси. Всичко са спекулации!" Това каза пред "България Днес" Петър Кочанов - тъстът на Красимир Каменов Къро, който беше ликвидиран в Кейптаун, Република Южна Африка, преди няколко месеца.

Реклама

Според Кочанов Къро и Алексей Петров не са имали никакви допирни точки през годините. Тук изниква въпросът защо тогава полицията у нас разследва връзка между убийствата им и има ли такава наистина. На този въпрос тъстът на Къро отговори, че "полицаите си разследват всичко, а от друга страна, всеки от журналистите се надпреварва да пише какви ли не глупости, за да се издигне в очите на слепите". Кочанов показа, че е видимо недоволен от всички спекулации, които се изговориха по адрес на покойния му зет и дъщеря Гергана.

Относно разследването на убийството на Къро всичко продължава да е на пауза - няма следи, няма заподозрени, няма арестувани. В същото време телата на Къро и Гергана продължават да са в полицията в квартал "Константия" в Кейптаун.

"Не знам къде са телата на дъщеря ми Гергана и на Красимир!" , споделя Кочанов.

"Нищо не ми казват от полицията в Кейптаун. Нямам представа какво става с труповете им. Полицията там не ме държи в течение. Разследването ще продължи още 20 - 30 години и не очаквам скоро каквото и да е било развитие по случая", песимистично добавя Петър Кочанов.

От неговите думи стана ясно, че не таи почти никаква надежда за разплитането на убийствата и за залавянето на поръчковите килъри, които ликвидираха дъщеря му и зет му. Странното в случая е, че Кочанов не знае какво става с телата им, следователно полицията в Кейптаун все още ги държи, но не е ясно защо. Както "България Днес" писа, единственият освободен труп е този на на Деан Генов - охранителят на кримифамилията .

Бащата на Гергана преди време каза пред "България Днес", че когато телата бъдат освободени, няма да бъдат погребани, което предполага, че ще бъдат кремирани.

"Къде и как ще бъдат погребани не е важно, след като вече ги няма! Няма да има погребение!", каза тъстът на Къро.

Реклама

За децата на Красимир Каменов не се знае абсолютно нищо. След като малчуганите останаха сираци, не е ясно дали все още са в Южна Африка, дали са пристигнали у нас, или пък дали самият Петър Кочанов не е поел грижите за тях. Към момента се знае единствено, че няма дело за попечителство над децата на Гергана и Къро.

"Не е разумно да говоря за тях, нито къде са, нито кой ги гледа", каза дядото, пазейки неприкосновеността на внуците си.

Припомняме, че Красимир Каменов-Къро, жена му Гергана, охранителят им Деан Генов и детегледачката им бяха застреляни в дома им в тузарския квартал "Константия" в Кейптаун, Южна Африка.

Четирите окървавени тела бяха намерени с вързани зад гърба ръце, стегнати със свински опашки. По неофициална информация поръчковите килъри нахлуват в скъпарския имот на Къро, облечени в униформите на ДЕА - американското полицейско звено за борба с наркотиците. Именно този факт обяснява защо Каменов и близките му са се оставили да бъдат вързани и закопчани. След това, проснати по очи, убийци ги ликвидират от упор.

Интересното е, че въпреки събарянето на входната врата съседи на Каменов разказват, че не са чули нищо. Смята се, че убийствата са били извършени с оръжие със заглушител. От полицията в Кейптаун не разкриват подробности за престъплението. Знае се само, че за него няма задържани.

 Погребаха охранителя Деан

Бодигардът на Къро Деан Георгиев, който бе разстрелян заедно с висаджийския бос в РЮА, беше погребан преди месец в родния си град Оряхово.

Властите тихомълком са освободили тялото на 26-годишния здравеняк, който отнесе куршумите покрай шефа си. Близо два месеца след атентата в Кейптаун криминалистите вече са си свършили работата с телата на убитите и са иззели нужните улики за изготвяне на експертизите. Така преценяват, че тялото на младия гард не им е необходимо повече и разрешават освобождаването му за близките.

По тяхно настояване и за тяхна сметка тялото на Деан е транспортирано до родината и кремирано, съобщават запознати.

При такъв тип престъпления прокуратурата рядко позволява тялото да бъде кремирано, за да не се наложи събиране на още доказателства. В този случай те са решили, че не е проблем. Така на поклонение на 22 юли гардът е почетен от най-близките си в църквата "Свети Георги" в родния му град Оряхово, след което урната с праха му е положена в гроб.

 Сенки от миналото ги застигат

Убийството на Къро, мистериозната смърт на Ангел Христов - брат Галев и показният разстрел на Алексей Петров са свързани, смятат много хора, които са запознати с трите случая. Един от тях е криминалният експерт Иван Савов. Той каза, че миналото ги е застигнало и тримата. Къро, брат Галев и Петров навремето са работили заедно, имали са общи тъмни бизнеси и са се движели в едни среди. Най-вероятната версия е, че сенки от миналото на тримата са си отмъстили. Кои са те обаче, има голяма вероятност никога да не разберем.

Четете още

Криминалният експерт Иван Савов: Алексей Петров може да е убит с карабина "Симонов"

Криминалният експерт Иван Савов: Алексей Петров може да е убит с карабина "Симонов"

Търсят връзка между Алексей Петров, Къро и брат Галев

Търсят връзка между Алексей Петров, Къро и брат Галев

Реклама
Реклама
Реклама