Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15377189 www.bgdnes.bg

Новият водещ на "Сделка или не" Ненчо Балабанов: Не търсете прилика с Румен Луканов

Кой е той

Ненчо Балабанов е роден през 1980 година. През 1998 е приет в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Когато завършва, е поканен да играе в Младежкия театър. Актьорът е дубльор на доста хитови филми, както и звукорежисьор.

Реклама

Познат е и като Гласа на БГ Радио. От 2014 г. е един от водещите на предаването "Милион и две усмивки". Участва в "Като две капки вода" и печели победата. През 2016 става ководещ на "Господари на ефира". Добре познат е на зрителите от комедийния сериал "Аll Inclusive".

През 2019 участва в шоуто "Маскираният певец", където изпълнява ролята на Кукера.

Днес той започва да води "Сделка или не".

Изграждам свой образ, надявам се зрителите да го харесат 

- Господин Балабанов, с какво ще бъде по-различен новият сезон на "Сделка или не"?

- Много са нещата, но най-важните са, че ще има нов декор, нова визия и нов водещ, естествено.

- Остават ли старите играчи в предаването?

- В момента кутиите пак са 24, но по новите правила те ще са от 1 ст. до 100 хиляди лева. С банкера вече се свързваме по по-модерен начин чрез мобилни телефони, а не чрез този старинния телефон. Няма бутон, чрез който да се приема или да се отказва оферта. Има една урна, в която чековете на участниците, които аз съм ги написал, могат да се пуснат.

Студиото има чисто нова визия. Няма нотариус и няма асистентка. Изцяло всичко е в ръцете на водещия или на банкера.

- Това, че липсва асистентка, е малко разочароващо за мъжката част от зрителите.

Реклама

- Продуцентите са преценили, че аз и банкерътще се оправим идеално по този начин.

- Банкерът щял да бъде по-стиснат. Вярно ли е?

- Банкерът си е банкер. Той пази авоарите на банката и се опитва да се спазари с хората. Ако може да си задържи парите, но в същото време да предложи справедлива оферта на участника, когато види, че може да изпусне парите. Това е добре за него. Банкерът е много интересен индивид, с когото комуникирам по няколко пъти на всяко предаване. Той е комплициран образ на истински банкер с човешко сърце. Когато играчите разказват за какво биха изхарчили парите, които ще спечелят, и когато каузата е по-емоционална, усещам, че банкерът може да се разчувства. Знам, че и той има сърце, не е роботизиран онлайн банкер, който би се водил само от числата.

- Неговата роля все пак е да запази парите.

- Неговата роля е да запази парите в банката. Ако участникът успее да се спазари с него, е добре. Аз в случая съм в ролята на медиатор между двамата.

- Първата спечелила играта е Венета Харизанова, която май отнесе 75 хиляди. Ще има ли други известни лица през този сезон?

- Въобще няма ограничения за всеки един, който реши да играе. Единственото ограничение е да има навършени 18 години. За момента не знам дали ще се появят известни хора, но мога да кажа, че се появяват доста интересни личности.

- Какви ще бъдат играчите през този сезон?

- Много любопитни хора се появиха. Всеки един е с различна професия и поприще в живота и е много пъстро. Всеки един човек може да попълни формата и да кандидатства за участие в нашето предаване.

- Кое друго ще е новото?

- Аз, заедно с продуцента и режисьора, съм гледал много от версиите, които вървят и в чужбина. Мисля, че направих комбиниран образ на водещия, който е симбиоза между различните издания на "Сделката", която върви в Европа като цяло.

- Вие сте основно комедиен актьор. Има моменти в предаването, които не са толкова смешни.

- Има моменти, в които можем да се забавляваме и има хумор, но има и драматични и сериозни моменти. Предизвикателство е аз и участниците да допринесем нещо ново към шоуто. Това си е сериозна актьорска задача. Има голяма смяна на емоциите в самото предаване, така че ще съм любопитен да го видя.

- Вие не гледате ли предаването, преди да се излъчи?

- Аз не обичам да гледам суров материал. Гледам винаги заедно със зрителите. Така че и аз очаквам наравно със зрителите да видя какво ще се получи.

- С какво вие ще сте по-различен от Луканов?

- Голяма телевизионна пауза мина преди възобновяването на това предаване. Аз, преди да приема воденето, направих един тест между свои приятели какво мислят за "Сделката". Въобще не им казах, че се кандидатирам за водещ. Оказа се, че няма нищо забравено. Хората само се питаха какво става с това шоу.

- Луканов дълго време бе лице на това шоу все пак.

- Луканов бе лице на предаването, но аз съм съвсем различен. Като характер и като актьор. Никога не съм търсил допирни точки в това да водя по подобен на неговия начин. Той е професионалист, но аз съм много по-различен от него. Изграждам свой собствен образ и когато зрителите го видят, се надявам да го харесат.

- Хората неминуемо ще правят сравнения. Какво мислите?

- Хората ще правят сравнения, разбира се, но смятам, че още от първите няколко епизода ще усетят, че няма нужда да търсят такова. Надявам се 7-годишната почивка на предаването да помогне на хората да се адаптират към новия водещ.

- Имаше ли кастинг за водещите?

- Да, разбира се. Само че никой от нас не знаеше с кого се конкурира. Всеки от нас направи по две пробни предавания. Едното беше на импровизация, а другото - по задачи на продуцента и режисьора. Тези две демоленти бяха прегледани и от лицензодателите в чужбина, и от нашите екипи.

- На тази сцена участниците постоянно се обновяват, така ли е?

- Абсолютно. Един си тръгва и друг заема мястото му веднага. Това, което наблюдавам, е, че всички 24 участници се държат като един екип. Всички се опитват да помагат на този, който играе. Всички са съпричастни с него.

- Това май е обратно на поговорката за Вуте?

- Обратно е. Всички се опитват да помогнат, за разлика от нашенския фолклор, където всеки ти завижда и иска да те потопи във водата обратно.

- От вас се изисква с всеки един участник да общувате по нов начин.

- Аз винаги съм обичал да общувам на живо с хората. Имам 24 души в студиото на живо при мен, но те се сменят непрекъснато. Желанието ми и настройката, които имам, ми помагат да се оправя с тези хора. Например в "Господари на ефира" нямах възможност да комуникирам с публиката. Тук имам интеракция с публиката. Тук на момента ги виждам и абсолютно гладко минават диалозите ми с тях.

- Вие сте искали да учите само актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ. Защо?

- Въпросът е, че освен драматичен театър в кукления се учат и много други неща. Има много повече дисциплини, които да те обогатят в актьорския спектър. Всеки един божи ден, ние изкарвахме в театъра седем дни в седмицата. Учехме фехтовка, акробатика, аеробика, народни танци. Това е една много сериозна подготовка за нещата, които те очакват след това.

- Вие сте гласът на БГ Радио, как ще успеете да съвместите ангажиментите си?

- О, аз отдавна съм направил аудиостудио вкъщи, където записвам всички неща. През целия си живот комбинирам дейности. Така че дори и да съм всеки ден на екран, пак ще успявам да ги комбинирам.

- Очаквате дъщеря?

- Да, в края на октомври. Имам син на 17, но ми е любопитно какво е да си баща на дъщеря. Може би това е още по-голямо предизвикателство за мен, отколкото "Сделка или не".

Четете още

Рачков се бори с "Гласът", Ненчо Балабанов с Билалов

Рачков се бори с "Гласът", Ненчо Балабанов с Билалов

ГНЕВЕН! Ненчо Балабанов се сражава за паркомясто

ГНЕВЕН! Ненчо Балабанов се сражава за паркомясто

Реклама
Реклама
Реклама