Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15453742 www.bgdnes.bg

Легендарната д-р Емилова се нанася в станцията на Тато

И на 80 години гладува по 40 дни

Лидия Ковачева ми спаси живота

От 20 септември лечебницата на известната д-р Людмила Емилова вече ще е в бившата станция на ЦК на БКП в Св. св. Константин и Елена, която днес е част от курортен комплекс Слънчев ден.
Досега базата на феноменалната Емилова бе в хотел, в който обаче започва ремонт. Феновете й ще могат да се радват на лукс в бившата собственост на червения олигарх Георги Гергов. Някогашната станция на Тато преди 10 ноември е на шест етажа, с гледка към морето, а водата е минерална.


"И на Боровец имам локация, преглеждам постоянно хората, никого не отпращам, защото знам колко много им струва. Не спирам да работя, но ако ме питате как поддържам духа си - използвам гладуване по 20 дни пролет и 20 дни есен. Но най-много от всичко ми липсва съпругът ми Митко, който вече осем години го няма между нас. Ако не беше той, нямаше да се справям толкова добре", споделя Емилова. Докторката допълва, че често сънува любимия си - как се разхождат заедно в Морската градина с дъщеря им.

Реклама


Емилова не е вегетарианец, макар, че рядко яде месо, само на празник. Никога не закусва, а до 12 часа приема фреш или плод.
По този начин се е хранила и нейната снаха Ружа, заедно със сина й Живко. "Тя направи 20 дни диета с плодове и мед и после зачена. Всички в рода ми я правят моята програма", споделя лекарката. Момичетата вече са на 16 години. "Едната е кръстена на мен - Людмила, а другата е Весела. Когато ги видях за първи път и ми ги дадоха, цяла вечер съм плакала от щастие. А днес са две прекрасни и добри момичета", разказва Емилова.
Тя никога няма да забрави създателката на лечението чрез глад Лидия Ковачева. "Благодарна съм й, защото тя ми спаси живота. Имах силна мигрена, заради която изпивах шепи с лекарства, имах увредени бъбреци и медицината не ми даваше шанс за хемодиализа. Бях млада и децата ми бяха малки. Лидия промени моя живот и реших да разкажа на другите за него. Сега не само съм жива, но отгледах децата и се радвам на внуци", казва с днешна дата 80-годишната Емилова.
Когато вижда ефекта от лечебното гладуване, д-р Емилова моли Ковачева да й позволи да лекува пациенти по нейната система и тя казва: "Разбира се, че ти позволявам, ще ти помагам".


На 7 ноември 1993 г. двете откриват медицинския център, отиват да запалят свещ в близкия манастир "Св. св. Константин и Елена" и да помолят Бог за небесна закрила. Тогава Лидия Ковачева й казва, че Бог винаги ще я закриля, защото прави добро за хората. И я кара да обещае, че ще е честна с пациентите и че ще им казва, когато гладолечението може да помогне и кога ще е безпомощно.
"Оттогава спазвам обещанието си", твърди Емилова.

ВИП звезди идват при нея

Тони Димитрова, Глория, Марта Вачкова, Мая Нешкова, Стефан Данаилов, Стефан Диомов са част от звездите, отслабнали с помощта на д-р Емилова. Тя твърди, че няма човек, на когото системата за очистване да не е помогнала. "Имаме дори излекувана от множествена склероза, която продължава да помага на хората по този начин", казва докторката.



Четете още

Д-р Емилова: Избягвайте солта и консумацията на месо в горещините

Д-р Емилова: Избягвайте солта и консумацията на месо в горещините

Д-р Емилова обясни кое хранене на децата води до болести
Д-р Емилова обясни кое хранене на децата води до болести

Д-р Емилова обясни кое хранене на децата води до болести

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама