Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15622454 www.bgdnes.bg

40 дни от смъртта! Алексей Петров не очаквал атентата, разкриха близките му

Близките с панихида на 40-ия ден от смъртта му 

Още не мога да се опомня, зле ми е, страдам и за майка, казва сестра му Теменужка 

Беше съвсем спокоен, щеше да ходи на почивка в Гърция, казва племенницата Нушка 

Реклама

"Времето минава, но забрава няма. Никога няма да спрем да плачем за чичо ни Алексей Петров. Той ни беше всичко! Изнесохме му 40 дни, дано е на по-добро място."

Това сподели през сълзи пред "България Днес" племенницата на Алексей Петров - Нушка Огнянова.

Младата жена е дъщеря на брата на застреляната бивша барета Огнян. Във вчерашния ден семейството се събра отново да почете Алексей Петров.

"Като днес помня последния ден, в който се видяхме всички заедно. Беше на обяд, в края на юли. Чичо се усмихваше, беше весел, похвали се, че ще ходи на почивка в Гърция. Спокоен беше, дойде да види баба. Двамата имаха много специална и силна връзка. За съжаление, и тя сега не е добре, плаче и все иска да е сама. Като всяка майка много тежко го изживява. Никога няма да й мине. Не можем и не искаме да повярваме, че е истина. Безмилостни и безсърдечни подобия на хора убиха един безценен човек, незаслужил такава съдба. Болката, сълзите, мъката ни е голяма", допълни тъжно Нушка Огнянова.

Друг от роднините, който страда с цялото си сърце за Петров, е сестра му Теменужка.

Реклама

"Какво да ви кажа, още не мога да говоря от болка. Все в същото положение съм, както аз, така и майка ми. Много се притеснявам и за нейното здраве. Иска да е сама и гледаме често да си ходим при нея, да не я оставяме", сподели Теменужка.

Братът Огнян и Алексей Петров остават близки, въпреки че от години единият е в София, а другият има семеен магазин за хранителни стоки в Тетевен.

"Много ми е мъчно. Да ти отнемат живота насила, е голям грях, още сме в шок", казва той за починалия си брат. Огнян е категоричен, че нищо не го е притеснявало и последно си обсъждали лични въпроси.

Близките още помнят двете неуспешни покушения срещу Алексей Петров. За едното той е давал курбан на всяка Голяма Богородица на 15 август.

Никой от роднините обаче не вярва, че ще се разкрие убиецът на баретата.

"Предишният атентат остана неразкрит и сега няма как да се получи да го разберат", казва и вуйчото на Алексей Петров - Красимир.

Бащата на Петров умира миналата година - оттогава той посещава майка си Диляна по-често в помашкото село Градежница, където живее. Семейството и близките на Алексей живеят скромно и никога не са показвали луксозни имоти и коли.

Съседите им са категорични, че са почтени, възпитани и отрудени селски хорица.

"На мравката път правят. Така са възпитали и трите си деца. Винаги ще помогнат с каквото могат. Гледат си животни и зеленчукова градина, с това се прехранват, че пенсиите са нищожни", разказват за Петрови комшиите им.

"Всеки може да говори какво си иска. Възможно е нещо да има. Аз съм виждал положителни неща, възможно е да има и отрицателни. Заедно сме расли с него и така се стекоха нещата. Той е човек, който е помогнал на много хора с лечение. Който се отзовавал, винаги е помагал", обяснява кметът на Градежница Митко Русинов. Местните разказват, че Петров е финансирал съборите, помагал е за изграждането на храм и ремонта на детската градина, в която сега ходят 60 деца от района.

Майката на Алексей Петров дълги години работи като пастирка в държавното земеделско стопанство в с. Гложене, Тетевенско. Тя също е безпартийна.

Алексей Петров е първородното дете на Диляна и Илия в семейството. Той се грижил и за брат си Огнян и сестрата Теменужка.

"Пием по шепа лекарства. Къде от притеснение, къде заради годинките. Живеем кротко и скромно, тук на село животът не е като в града", каза Диляна Петрова преди време пред вестника.

Алексей Петров почти не е живял на село. Още като малък напуска Градежница и се отправя към Пазарджик, където завършва средно образование в т.нар. милиционерско училище.

"Няма да намерите един човек, който да каже лоша дума за него. Деликатен е, говори тихо и никога не се е скарал с някого в село. В София сигурно пречи на някого, че да искат да го стрелят", цъкат с език бабичките в Градежница, които също отидоха на панихидата по повод 40-те дни от кончината на Алексей Петров.

Охраната му мина детектора на лъжата

Охраната на Алексей Петров премина безпроблемно детектора на лъжата. Това обяви вчера главният секретар на МВР Живко Коцев.

"Убийството на Алексей Петров е много трудно поради сложната му биография. Има две версии - едната свързана с личния му живот, другата с бизнеса и частната му дейност. Те обаче кумулират много подверсии. Това покушение е много добре подготвено и е избран подходящият момент. От разпитите на охранителите му стана ясно, че от месеци Петров се е движел по този начин и маршрут. Медийни интерпретации са връзката между убийството на Къро, Алексей Петров и завръщането на Васил Божков. Към момента не сме открили данни, които да сочат да има връзка между тези събития", категоричен е Коцев.

Четете още

Близък до Алексей Петров КАЗА какъв човек е бил покойният бизнесмен

Близък до Алексей Петров КАЗА какъв човек е бил покойният бизнесмен

Астроложката Йорданка Игнатова: Убийството на Алексей Петров е политическо

Астроложката Йорданка Игнатова: Убийството на Алексей Петров е политическо

Реклама
Реклама
Реклама