Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15838878 www.bgdnes.bg

КОШМАР! Крави камикадзета се блъскат в коли

Инцидент има и през нощта 

Искаме знак да предупреждава за домашни животни и по-ниска скорост, апелират жителите на село Краводер 

Крави с безразсъдно поведение на камикадзета се блъскат в автомобили по пътища в монтанската община Криводол.

Реклама

Животните безразсъдно изскачат пред колите, оплакват се шофьори, като вече има няколко инцидента и напрегнати моменти между водачи и фермери.

"Не знам за няколко инцидента, чувал съм само за един през нощта. Преди време крава, която се отглежда във ферма извън селото, излиза на пътя, който води към Вършец. Имало е удар, дочух за пострадало дете. Чудя се какво е правила крава през нощта на пътя и защо не е имало човек с нея. Вероятно животното е било оставено да се разхожда свободно", сподели пред "България Днес" кметът на село Краводер Илия Перчинков.

Селският първенец настоява да бъдат поставени два знака - един, който да предупреждава, че в този район се движат крави, и един, който да ограничава скоростта. "Хората си карат с нормална скорост по такъв път, но е хубаво да бъдат предупредени и да намаляват. Друг е въпросът дали шофьорите ще се съобразяват със знаците", каза още пред вестника Перчинков.

По негови думи животновъди от региона са се обръщали към институциите за помощ, но засега резултат няма. Последният инцидент става на скоростна отсечка, която свързва села от Криводолско с международния път Е-79, който традиционно е изключително натоварен и по него има тежкотоварни камиони. Трасето Е-79, което свързва гръцкия град Солун с Кошице в Словакия, преминава през България от границата с Румъния при Видин до граничен пункт Кулата.

"Много е трудно преминаването. Отнасяме доста псувни от водачите, защото не искат да спрат, за да изчакат животните да преминат. Това е единственият път", разказва местната жителка Нина, която е собственик на стадо от Краводер.

Перчинков се надява скоро проблемът да се разреши, за да няма повече напрежение между шофьори и местни жители, а и за да не се стигне до фатален инцидент.

Реклама
Реклама
Реклама